x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Cristina Andreea Calin    |    28 Feb 2008   •   00:00

28 februarie 2008: Agenţia Europeană de Securitate Alimentară (AESA) dezvoltă o bază de date care va ajuta la identificarea printr-o etichetă a alimentelor “sănătoase”

BAZĂ DE DATE. Agenţia Europeană de Securitate Alimentară (AESA) dezvoltă o bază de date care va ajuta la identificarea printr-o etichetă a alimentelor “sănătoase”, informează agenţia spaniolă de presă EFE, care citează surse ale AESA. Cu această bază de date se doreşte sprijinirea Comisiei Europene şi a ţărilor membre ale UE în acţiunea de identificare a alimentelor care ar putea primi această etichetă. Comisia Europeană şi-a propus să stabilească până în ianuarie 2009 profilul şi caracteristicile pe care trebuie să le aibă alimentele sau anumite categorii de produse pentru a putea adăuga mesaje privind avantajele lor pentru sănătate. 

 

DIABET. Consumul ridicat de legume bogate în fibre, antioxidanţi şi magneziu poate reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2 cu aproape 30%, se arată într-un studiu realizat de medici chinezi. Fructele cu aceste caracteristici consumate în cantităţi mai mari nu au aceleaşi efecte, se arată în cercetarea apărută în Journal of Nutrition. Studiul a fost realizat pe femei cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani, care au consumat peste 200 de grame de legume zilnic, şi a durat mai bine de patru ani. Lumea medicală nu este convinsă încă de aceste efecte, întrucât la el au participat doar femei din China.

×
Subiecte în articol: bun de consum