x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Iun 2008   •   00:00

14 iunie 2008



CROM. Suplimentele de crom policonate au potenţialul de a reduce inflamaţiile provocate de diabet şi de asemenea au efecte benefice asupra inimii, sugerează un nou studiu efectuat pe raţe de americani. Cei care au efectuat testul tind să creadă că oamenii vor fi mai avantajaţi de pe urma consumului acestor suplimente deoarece au un organism mult mai rezistent. În SUA, aproximativ 20 de milioane de oameni se îmbolnăvesc anual de diabet, adică 7% din totalul populaţiei. (N.C.)

SONDAJE. Gustările preferate ale copiilor sînt prăjelile, biscuiţii, prăjiturile şi produsele de patiserie, iar alimentele sănătoase ocupă un loc secund, potrivit unui nou studiu realizat în Marea Britanie. Rezultatele sondajului sînt dezamăgitoare pentru industria alimentelor care au efecte benefice asupra organismului, mai ales dacă luăm în considerare consumatorii cu vîrste de pînă la 30 de ani, care nu pun accentul pe acest aspect. Însă, îndrumaţi de părinţi şi de campaniile pentru produse sănătoase, copiii şi adolescenţii îşi îndreaptă privirile din ce în ce mai des spre acestea. (N.C.)

ACORD. Sursele de calciu, magneziu, cupru şi zinc au primit undă verde din partea Autorităţii pentru Siguranţă Alimentară din Europa (EFSA) pentru a fi utilizate ca alimente şi ca suplimente alimentare. Însă acestea nu trebuie consumate în doze exagerat de mari, consumul excesiv putînd genera disfuncţionalităţi ale stomacului. Pînă la ora actuală nu a fost efectuat nici un studiu care să ateste toxicitatea acestor suplimente. (N.C.)

NATURAL. Enterococcus faecalis, o bacterie care este indicată pentru tratamentul unor infecţii severe cauzate de tulpini de stafilococi rezistenţi la oxacilină sau meticilină, poate reprezenta o sursă importantă de arome pentru sosurile uscate fermentate, fără a le modifica gustul sau textura, arată un nou studiu. Acesta a fost efectuat ca urmare a dorinţelor din ce în ce mai accentuate ale consumatorilor de a include în alimentaţia lor produse fără arome artificiale sau agenţi antimicrobiali. Realizatorii studiului cred că bacteriile din sosuri apar ca urmare a condiţiilor neprielnice în care acestea sînt preparate. Aceasta este una dintre cele mai sănătoase bacterii descoperite pînă acum, care asigură şi menţinerea în condiţii optime a sosurilor. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum