x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Ian 2007   •   00:00
IMPORTURI. Comisia Europeana spera sa faca progrese in discutiile cu Rusia referitoare la importurile de carne din Polonia. Obiectivul comisarului pentru Protectia Consumatorului, Markos Kyprianou, este sa semneze, impreuna cu ministrul rus al Agriculturii, Alexei Gordeiev, o scrisoare comuna de intentie. Cei doi urmeaza sa semneze un memorandum de intelegere asupra sigurantei alimentare, referitor la noile state membre, Romania si Bulgaria. Rusia refuza sa renunte la embargo, citand temeri legate de siguranta sanitara in timpul transporturilor.

PRELUNGIRE. Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a elaborat un proiect de modificare a Ordinului 301/22.12.2006 privind aprobarea Normei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor privind procedurile de inregistrare a activitatii de vanzare directa de produse primare, a activitatilor de vanzare cu amanuntul si a activitatilor de fabricare a alimentelor. Modificarea se refera la prelungirea cu 6 luni a termenului de intrare in vigoare a prevederilor referitoare la lapte si produse din lapte, peste si produse din pescuit, miere si produse din miere. Aceasta decizie a fost luata pentru a veni in sprijinul micilor producatori, prin acordarea perioadei de timp necesare inregistrarii tuturor activitatilor de vanzare directa sau vanzare cu amanuntul.

OUA. Producatorii de oua din Republica Moldova nu mai exporta produse in Romania dupa 1 ianuarie 2007, din cauza normelor sanitar-veterinare stricte. Directorul firmei Avicola din Vadul lui Voda, Serghei Chiriliuc, sustine ca societatea nu mai exporta oua in Romania pentru ca, dupa aderarea la UE, importurile romanesti de produse animaliere din Republica Moldova au fost interzise. In Republica Moldova exista 26 de firme cu activitati in industria avicola, dintre care doar trei realizau livrari de oua in Romania.

×
Subiecte în articol: bun de consum