x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Ian 2007   •   00:00
ORDIN - Gust de carne
Produsele din carne vor putea fi comercializate, din 8 aprilie, numai daca vor avea un aspect exterior curat, nelipicios, o culoare specifica sortimentului, iar producatorii vor fi obligati sa mentioneze pe eticheta procentul de carne din conserve, potrivit unui ordin al ministrului Agriculturii. Ordinul impune si standarde de gust, miros si consistenta. Orice produs din carne nu va avea "gust sau miros strain", in timp ce, in functie de sortiment, actul normativ stabileste standarde diferentiate de consistenta: moale si/sau elastica pentru produsele fierte tocate sau moale spre semitare in cazul sortimentelor afumate tocate.

CONTROVERSE - Lapte de vaca clonata
Laptele si carnea vacilor clonate ar putea fi folosite pentru consum intr-un viitor foarte apropiat, anunta Food and Drug Administration (FDA) din SUA. Decizia a fost luata dupa lungi studii care apoi au fost puse in dezbaterea opiniei publice americane timp de 90 de zile. Majoritatea americanilor nu sunt in totalitate de acord cu consumul de carne sau lapte de vaca clonata, insa reprezentantii FDA argumenteaza ca nici celelalte metode de inmultire traditionale folosite nu sunt in totalitate sigure pentru sanatatea animalelor sau a oamenilor.

STUDIU - Chipsuri sanatoase
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Arkansas a descoperit studiind structura uleiului de soia ca acesta contine o substanta bogata in acid linoleic conjugat, care este foarte bun pentru organismul uman. Folosindu-se de aceasta descoperire, cercetatorii doresc sa produca chipsuri cu un continut scazut de colesterol. Andrew Proctor, profesor stiinte alimentare, spune ca telul lor este sa transforme un produs atat de popular, dar nesanatos, intr-unul fara grasimi.

SIGURANTA - Restaurante mai sigure
Noile reglementari ale Uniunii Europene cu privire la siguranta alimentara cer ca atunci cand se depun actele pentru infiintarea unui local, dosarul sa contina si informatii la modul in care se va asigura siguranta clientilor. In felul acesta se doreste scaderea numarului de toxiinfectii alimentare, iar reglementarile se vor aplica pe teritoriul tuturor tarilor membre UE.

×
Subiecte în articol: bun de consum