x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Info Bun de consum 13 noiembrie 2007

Info Bun de consum 13 noiembrie 2007

de Nicoleta Catana    |    13 Noi 2007   •   00:00
Info Bun de consum 13 noiembrie 2007

Compuşii din fructele coapte au efecte antioxidante, ceea ce le transformă intr-o potenţială sursă de ingrediente benefice pentru sănătatea umană.

BENEFIC. Vitamina D poate ajuta la incetinirea procesului de imbătrănire şi la evitarea subponderalităţii. O echipă de cercetători de la King’s College din Marea Britanie au măsurat efectele telomerelor, porţiuni ale AND-ului aflate la capetele cromozomilor, la mai mult de 2.000 femei şi astfel au descoperit că acelea care au un nivel mai mare de vitamine in corpul lor au mai multe telomerele. Oamenii de ştiinţă au tras astfel concluzia că un nivel mai mare de concentraţie al vitaminei D din corpul uman, care este foarte uşor de modificat prin consumul ridicat de suplimente alimentare, este asociat cu LTL (nivelul colesterolului "rău" din sănge), care scade potenţialul efectelor benefice in ceea ce priveşte incetinirea bătrăneţii şi prevenirea bolilor cardiace.

DESCOPERIRE. Compuşii din fructele coapte au efecte antioxidante, ceea ce le transformă intr-o potenţială sursă de ingrediente benefice pentru sănătatea umană. Descoperirea a fost făcută de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Innsbruck - Austria, care pretind că sunt primii care au identificat mecanismele de descompunere a merelor şi perelor. Procesul constă in schimbarea culorii fructului atunci cănd este copt. Acesta suportă o descompunere similară intrucăt culoarea nu se mai schimbă din verde in roşu, ci din galben in maro. Modificarea intervine ca urmare a scăderii sau chiar dispariţiei nivelului de clorofilă, care dă fructelor culoarea verde. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum