Test - Sarea poate fi benefică
Conform unui studiu efectuat in Slovacia, sarea poate reduce nivelul acrilamidei din alimente. Aceasta este o componentă organică de tipul amidelor şi este cancerigenă. Se găseşte in alimentele provenite din materiile prime bogate in hidraţi de carbon şi cu un conţinut scăzut in proteine. Principalele alimente care au un conţinut ridicat de acrilamidă sunt cartofii prăjiţi, chipsurile, cafeaua, biscuiţii, produsele de patiserie şi păinea. De asemenea, conduce la perturbări ale reproducţiei şi favorizează apariţia cancerului.
Oportunităţi - Posturi vacante la FSA
Food Standard Agency (FSA) a scos la concurs cinci posturi pentru departamentul Advisory Committee on Novel Foods and Processes (ANCNFP). Candidaţii trebuie să fie experţi in domeniul degustării, al procesării alimentelor, al nutriţiei şi al fermentaţiei. De asemenea, trebuie să aibă abilităţi puternice in comunicare şi să fie conştienţi de importanţa a tot ce ţine de siguranţa alimentară. Interviurile durează maximum trei ani, pentru acest lucru Comitetul intălnindu-se de şase ori pe an in Londra.
Studiu - Măncaţi sănătos şi natural
Persoanele care aleg fructele şi legumele organice pentru a evita pesticidele şi alte chimicale mai au un motiv să facă acest lucru. Un nou studiu a arătat că tomatele crescute organic au un nivel mai ridicat de flavonoizi, care pot proteja organismul de bolile cardiovasculare. Cercetătorii au descoperit că tomatele crescute pe cămp au un efect mult mai benefic faţă de cele crescute artificial. Prin acest studiu, specialiştii trag un semnal de alarmă in legătură cu fructele şi legumele crescute in seră şi ulterior consumate de oameni.
Italia este atenţionată
Comisia Europeană (CE) a decis să atenţioneze Italia cu privire la legislaţia in ceea ce priveşte comercializarea cărnii de pui. Acest lucru vine in urma faptului că pe produsele italieneşti nu sunt specificate informaţii foarte importante, cum ar fi ţara de provenienţă. Intrucăt Italia este singura ţară la care s-au găsit astfel de nereguli, CE ia această măsură pentru a nu se crede că o favorizează. Uniunea Europeană are o legislaţie foarte clară in ceea ce priveşte siguranţa alimentară şi doreşte o căt mai bună informare a consumatorilor.