Lebărul Galco are ingrediente principale capul de porc, slănina şi şoriciul, ficatul fiind prezent într-o cantitate mică. Acesta ar fi trebuit să aibă o pondere mai mare, dacă s-ar fi respectat reţeta clasică.
Pentru a masca lipsa ficatului, producătorul a folosit potenţiatorul de gust E621. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că acest aditiv este periculos pentru sănătate, în special pentru persoanele cu afecţiuni neurologice. De asemenea, conţine şi nitrit de sodiu, conservant cu potenţial cancerigen. Specialistul nu recomandă produsul tuturor celor care sunt sensibili la aditivii utilizaţi, celor cu probleme de greutate, copiilor.
Eticheta
Galco. Lebăr. Cap de porc, slănină, şorici, ficat, proteină vegetală, amidon din cartofi, sare, condimente naturale, antioxidant: acid ascorbic E300, stabilizator: polifosfat E452, potenţiator de gust: glutamat monosodic E621, conservant nitrit de sodiu E250.
Citește pe Antena3.ro