x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Maioneza cu aditivi alimentari

Maioneza cu aditivi alimentari

de Cristina Andreea Calin    |    20 Ian 2007   •   00:00
Maioneza cu aditivi alimentari

Produsul nu este recomandat co-piilor, alergicilor, persoanelor cu status proinflamator sistemic, sufe-rinzilor de ficat si rinichi, suferin-zilor de diferite afectiuni ale tractusului digestiv.

CE BEM, CE MANCAM
Sosul de maioneza Nr. 1 contine, conform etichetei, "apa, ulei de floarea-soarelui (minimum 40%, otet, sirop de glucoza 1, fructoza, zahar, sare, amidon din porumb, proteina din lapte, mustar, conservant sorbat de potasiu E202, stabilizatori: guma guar E412, guma xantan E415; colorant natural: betacaroten E160, antioxidant: BHA e 320".

ANALIZA. Produsul nu beneficiaza si de eticheta nutritionala, neputand aprecia componenta in nutritienti, precum si densitatea energetica. Este o emulsie care contine o serie de aditivi alimentari, printre care conservanti stabilizatori, coloranti, antioxidanti, cu efecte adverse asupra sanatatii la diferite categorii de consumatori, in functie de susceptibilitatea acestora, dupa cum ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Produsul nu este recomandat copiilor, alergicilor, persoanelor cu status proinflamator sistemic, suferinzilor de ficat si rinichi, suferinzilor de diferite afectiuni ale tractusului digestiv.

×
Subiecte în articol: bun de consum