x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Nucile - doctorul inimii şi al creierului

Nucile - doctorul inimii şi al creierului

24 Sep 2015   •   15:37
Nucile - doctorul inimii şi al creierului

Fructele toamnei reprezintă adevărate "izvoare" de sănătate. Printre cele mai valoroase roade ale toamnei se numără nucile. Nu întâmplător natura a dat miezului de nucă forma creierului uman, căci acestea sunt pline de factori care ajută la păstrarea unei sănătăţi optime.

Nucile constituie o bogată sursă de energie, conţinând mulţi nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului.


Citeşte şi
 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli
Miraculoasa întâmplare a veniri mâinii Sfântului Nicolae la Mihai Viteazul 

Doar 25 de grame de nuci conţin peste 90% din doza zilnică recomandată de acizi graşi omega 3. Studiile au indicat că aceştia, în virtutea acţiunii antiinflamatoare, ajută la scăderea riscului de apariţie a hipertensiunii, a bolilor coronariene ale arterelor şi a infarctului. Consumul periodic de nuci proaspete întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici. Datorită bogăţiei în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR ca să afli cum acționează nucile pentru sănătatea ta și în ce fel trebuie să le consumi!

×