x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

O pungă, o masă nocivă

0
Autor: Cristina Andreea Calin 19 Oct 2007 - 00:00
O pungă, o masă nocivă

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Snacksurile analizate sunt obţinute prin prăjire, procedeu in urma căruia rezultă substanţe foarte periculoase, considerate a fi cancerigene. De aceea, produse de acest tip ar trebui interzise copiilor.



CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Snacksurile analizate sunt obţinute prin prăjire, procedeu in urma căruia rezultă substanţe foarte periculoase, considerate a fi cancerigene. De aceea, produse de acest tip ar trebui interzise copiilor.

Pom-bar sunt snacksuri de cartofi care nu au in compoziţie foarte mulţi aditivi alimentari, in schimb au o cantitate impresionantă de grăsimi. De pe etichetă aflăm că lista de ingrediente este următoarea: "cartofi pudră (31%), ulei vegetal, amidon, amidon modificat din cartofi (unul dintre E 1410, E 1412, E 1412, E 1420, E 1414, E 1440, E 1442) şi tapioca, sare, sare iodată (1%), zahăr, extract de drojdie, emulsificator: lecitină din soia E 322, zer dulce pudră, condimente, proteine din lapte. Conţine: lecitină din soia, zer dulce pudră şi proteine din lapte". Informaţiile nutriţionale pentru 100 de grame de produs specifică o valoare energetică de 2096 kj (501 kcal), proteine 3 g, carbohidraţi 59 g, grăsimi 28 g, iod 23 µg (15%).


ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune analizănd eticheta produsului că este tipic snacksurilor, dezechilibrat nutriţional, cu un exces de glucide şi grăsimi şi o densitate energetică foarte ridicată 501 kcal/100 g. Deoarece aceste produse se obţin prin prăjire in ulei incins există posibilitatea generării unor substanţe extrem de periculoase, de tipul acrilamidei, care sunt incriminate in apariţia cancerului. Produsul se incadrează in categoria alimentelor junk-food. Astfel de produse pot genera şi intreţine un status proinflamator sistemic pe fondul căruia apar maladiile cronice. Conţine o sursă de lactoză provenind din zer.


CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, supraponderalilor şi obezilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, cardiovascularilor, celor cu afecţiuni hepatice şi renale, hipertensivilor, celor cu dislipidemie, distrigliceridemie, celor cu poliartrite reumatoide, dermatologice, cancere, neurologice şi neurodegenerative. Produsul este interzis diabeticilor. Persoanele cu intoleranţă la lactoză vor testa produsul in prealabil, consumănd doar o mică parte din produsul analizat şi urmărind reacţia organismului pentru a se evita reacţii adverse, mai ales la copii.


Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 



Mai multe titluri din categorie

Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19

Un medic DEZVĂLUIE cum poate fi limitată transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19
Există o singură soluție pentru a opri transmiterea tulpinii Omicron de COVID-19 în acest moment, potrivit medicului Radu Țincu, de la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.  „Măsurile...

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia
Noua tulpină a virusului SARS CoV-2 a fost descoperită în Belgia. Este vorba despre un pacient care a călătorit în străinătate recent, au anunțat autoritățile belgiene. Aceasta provoacă îngrijorare...

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri

Te confrunți cu stări de oboseală și slăbiciune? Renunță la aceste 3 obiceiuri
În momentul de față treci printr-o perioadă în care te simți constant obosit, ești în imposibilitatea de a-ți duce la final sarcinile zilnice, sau nu dai randament maxim? Corpul tău îți cere pauze mult prea...

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 

Boli ce pot apărea la menopauză și cum le combatem prin alimentație 
Galerie Foto Perioada menopauzei este una adesea mai complicată, de aceea e bine să adoptăm din timp un stil de viață cât mai sănătos, astfel încât să reușim să ne adaptăm cât mai bine. În mod normal, menopauza apare...

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii

EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer la copii
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, joi, autorizarea vaccinului anti COVD-19 produse de Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani de către Comisia Europeană. Președintele...

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață

Insomnia și problemele de somn pot cauza boli și tulburări ale stilului de viață
Galerie Foto În ziua de azi, oamenii moderni sunt stresați, unii suferă de depresie și anxietate și tind să aibă probleme de somn. Conform statisticilor, aproape jumătate din oamenii din SUA au probleme cu somnul și...

Botox versus Acid Hialuronic

Botox versus Acid Hialuronic
Cu toate că tratamentele cu botox și acid hialuronic sunt din ce în ce mai frecvente, multora nu le este foarte clar care este diferența între cele două substanțe Am întrebat medicii specialiști în chirurgie...

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării

Valeriu Gheorghiţă: Miocardita este mai frecventă după infecția cu COVD-19 decât ca urmare a vaccinării
Miocarditadezvoltată în urma infecției cu COVID-19 este mai frecventă decât după administrarea vaccinurilor, precizează Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV. "Ceea ce vom face în perioada următoare...

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor

Valeriu Gheorghiță face precizări despre vaccinarea copiilor
Comisia Europeană ar putea aproba, vineri, administrarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani, a spus Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților pr...

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 

Meduzele și insectele, mâncarea viitorului 
Galerie Foto Comisia Europeană a aprobat recent folosirea drept hrană a unui anumit tip de lăcuste și este a doua decizie de acest fel luată anul acesta. Se întâmplă pentru că odată cu creșterea spectaculoasă a populație...

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajung în spitale

Un antiviral necesar pacienților cu forme grave de COVID-19 a ajung în spitale
Ministerul Sănătății a anunțat luni că a distribuit, în weekend, un număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg. Medicamentele au fost ridicate de direcțiile de sănătate publică de la Unifarm în...
Serviciul de email marketing furnizat de