CREATIV ● Puterea imaginaţiei
Fiecare moment al vieţii este creativ; în fiecare zi creăm situaţii
pentru prezentul sau viitorul nostru, inconştient, prin ceea ce gîndim
şi ne imaginăm. De ce nu am folosi această tehnică în mod conştient
pentru a ne împlini dorinţele?
CREATIV ● Puterea imaginaţiei
Fiecare moment al vieţii este creativ; în fiecare zi creăm situaţii pentru prezentul sau viitorul nostru, inconştient, prin ceea ce gîndim şi ne imaginăm. De ce nu am folosi această tehnică în mod conştient pentru a ne împlini dorinţele?
De fiecare dată cînd ne concentrăm imaginîndu-ne într-o situaţie o creăm fără să ne dăm seama. Dacă petrecem timp zilnic visînd cu ochii deschişi la banii ce vin spre noi din toate părţile, la un moment dat, minunea se petrece, şi ei încep să apară sub diverse forme; dacă ne imaginăm sănătoşi, fără nici un dubiu, devenim astfel şi acţionăm în acest sens; dacă ne gîndim la partenerul nostru ca la cea mai plăcută şi mai romantică persoană, atunci aşa va fi, pentru că aşa îl vedem cu ochii minţii, iar ceea ce vedem mai întîi în interiorul nostru se programează în viitor şi devine realitatea în care trăim.
La fel se petrec lucrurile şi cu cei care emit permanent variante de scenarii negative, imaginîndu-se bolnavi, lipsiţi de omul iubit, de bani etc. Aceste gînduri reluate continuu în minte produc senzaţii de teamă şi griji, ca şi cum acestea ar fi pe cale să se producă. Şi chiar aşa e, fiindcă pentru subconştient nu există diferenţă între pozitiv şi negativ; el programează prezentul şi viitorul în funcţie de ceea ce alegem să emitem noi. Aşadar, gîndul se transformă în materie indiferent de vibraţia emisă (optimistă sau pesimistă), ceea ce înseamnă că, dacă dorim ca realitatea să fie pozitivă, ar trebui să şi gîndim astfel.
Unele persoane s-ar putea întreba însă: "Cum aş putea să cred că am un lucru dacă nu îl văd deja? Cum aş putea să mă gîndesc că sînt sănătos dacă nu sînt?"; gîndind astfel, ele îşi transformă experienţele trecute în cele viitoare, proiectînd problemele vechi asupra acţiunilor din prezent sau din viitor, lăsîndu-se conduse spre aceleaşi rezultate negative şi refuzînd să creadă că starea de bine poate fi atinsă vreodată. De regulă, acest tip de persoane sînt cele care "pun răul în faţă", pentru că nu ar putea suporta un eşec; din această cauză, ele nici nu vor dori să încerce să vadă lucrurile din alt unghi, cum că, spre exemplu, eşecurile pot fi interpretate ca fiind trepte de evoluţie.
RECOMANDARE. Chiar şi aşa, putem încerca să renunţăm la vechile noastre credinţe şi obiceiuri de gîndire care se vede că nu ne-au adus nici un folos, proiectînd în faţa noastră doar gînduri pozitive. Ce putem pierde?
Combinînd gîndurile benefice cu vizualizarea, adică imaginîndu-ne pe noi în acele situaţii pozitive, totul începe încet-încet să prindă contur, iar mintea şi corpul nostru încep să perceapă o stare minunată de bine; începem să simţim ce am simţi dacă am fi în acea stare de împlinire sufletească. Din fericire, creierul nostru nu ştie să facă diferenţa între vizualizarea creată de noi şi ceea ce există în plan real; el percepe doar senzaţiile noastre, emoţiile şi sentimentele pe care le avem în momentul respectiv. Cu cît îi dăm mai multe informaţii emoţionale pozitive despre ceea ce dorim, cu lux de amănunte şi detalii, cu atît va crede mai rapid că acel lucru ne aparţine şi el va apărea în viaţa noastră.
TEST. Pentru cei care sînt sceptici sau cred că nu ştiu cum anume pot crea o stare doar vizual am să dau un exemplu: imaginaţi-vă că aţi pus în gură o felie de lămîie; ce simţiţi? simţiţi acru în gură, începeţi să secretaţi mai multă salivă? Lămîia este doar în imaginaţia dvs. şi totuşi creierul va transmite semnalele ca şi cum ar exista în realitate.
La fel se petrec lucrurile şi atunci cînd vizualizăm împlinirea unei dorinţe; cu cît reuşim să creăm în imaginaţia noastră mai fidel senzaţia de fericire ca şi cum am avea dorinţele împlinite, cu atît vom fi mai aproape de realizarea lor.
Încercaţi această tehnică pentru a vedea cum rezultatele miraculoase apar în scurt timp în viaţa dvs.; aţi putea clădi astfel viitorul pozitiv în mod conştient, şi nu doar accidental, aşa cum se întîmplă de obicei. A-ţi crea tu însuţi viitorul înseamnă asumarea responsabilităţii propriei vieţi, iar aceasta poate fi în ultimă instanţă un dar minunat pe care îl facem sufletului nostru.
Citește pe Antena3.ro