Somonul şi carnea de rechin sunt de ajutor în lupta cu stresul oxidativ, care afectează funcţionarea organismului
Grăsimile sunt incriminate pentru multe dintre problemele de sănătate ale omului modern. Cu toate acestea, există şi lipide bune, de calitate care ne pot apăra de boli grave. Acizii graşi omega 3 sunt un exemplu în acest sens, ei fiind benefici pentru sănătatea inimii şi pentru creşterea capacităţii intelectuale.
Studii recente arată că acizii graşi omega 3 au efecte pozive asupra limitării stresului oxidativ, după cum declară cercetători de la Universitatea Western Australia şi de la Universitatea din Montpellier. Astfel, oamenii de ştiinţă au demonstrat că prin consumul de alimente bogate în acizi omega 3 putem să combatem efectele negative ale fumatului, poluării sau expunerii prelungite la soare.
Descoperirea este foarte importantă mai ales că stesul oxidativ creează teren favorabil pentru apariţia unor boli precum cancerul, Alzheimer sau maladii cardiovasculare.
Cercetătorii de la cele două universităţi au specificat în raportul studiului că doar patru grame de omega 3 pot scădea stresul oxidativ cu 20%.
Pentru a vă putea bucura de efectele benefice ale acizilor omega 3 este indicat să nu apelaţi la suplimentele alimentare care nu sunt foarte eficiente în acest caz. Suplimentele conţin o variantă de acid gras omega 3, acid alfa-linolenic, care nu este potrivit pentru lupta cu stresul oxidativ.
Cel mai bine este să folosiţi sursele alimentare, pentru că acestea vă vor oferi această substanţă într-un mod mai biodisponibil.
Studiul arată că acidul eicosapentaenoic (EPA) şi acidul docosahexaenoic (DHA), celelalte două variante ale acizilor graşi omega 3, sunt benefice. Acestea se găsesc în peşte şi fructe de mare.
Citește pe Antena3.ro