x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Oțetul de mere. 5 moduri de utilizare în rutina zilnică de frumusețe

Oțetul de mere. 5 moduri de utilizare în rutina zilnică de frumusețe

de Anastasia Paul    |    29 Mai 2023   •   20:15
Oțetul de mere. 5 moduri de utilizare în rutina zilnică de frumusețe

Știai că există mai multe produse în casa ta care pot fi folosite în rutina zilnică de frumusețe? Uneori tocmai cele simple și la îndemână sunt la fel de eficiente ca unele scumpe și sofisticate. 

Oțetul de mere poate deveni astfel o soluție pe cât de ieftină, pe atât de potrivită, scrie ourtoday.com. Așa că, de ce să nu-l folosești pentru a-ți trata părul, pielea și unghiile?

Acesta atenuează mâncărimea pielii și ajută la tratarea acneei. Poate că singurul dezavantaj este mirosul. Cu toate acestea, merită încercat!

Sănătatea părului

Conține multe vitamine, are proprietății antiinflamatorii și curative. Redă suplețea părului atunci când acesta devine uscat și casant. 

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță mică de oțet de mere la un pahar cu apă, apoi să o aplici pe păr, masând ușor timp de 5 minute. După aceea clătești cu apă rece.

Dacă faci acest truc simplu la fiecare 15 zile, cu siguranță vei observa o diferență.

Mătreață

Oțetul de mere are și proprietăți anti-fungice, ceea ce îl face un tratament excelent pentru anumite afecțiuni ale scalpului. Combate mătreața și descuamarea scalpului.

Amestecă 200 ml de apă cu aceeași cantitate de oțet de mere și agită bine. Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator. După ce te-ai spălat pe păr și acesta este încă umed, stropește părul și asigură-te că ajunge până la scalp. Apoi clătește. 

Tonic facial

Oțetul de mere este unul dintre cele mai bune produse de curățare a feței. Este utilizat pe scară largă pentru a echilibra nivelul PH-ului pielii și pentru a curăța pielea în profunzime.

Este un astringent natural și îți va face fața să strălucească, să arate tânără și sănătoasă.

Amestecă 100 ml de apă cu aceeași cantitate de oțet. Se amestecă bine și se lasă la răcit într-un bol, la frigider.

Înmoaie o dischetă demachiantă în soluție și apoi curăță fața. Fă această operațiune după ce te-ai demachiat. După ce ți-ai șters fața cu oțet, aplică o cremă hidratantă. Pielea ta va fi sănătoasă, bine îngrijită și cu adevărat frumoasă.

Decolorează petele 

Oțetul de mere este un remediu foarte vechi care ajută la reducerea aspectului neplăcut al petelor întunecate de pe piele. S-ar putea să nu dispară complet, dar aspectul lor va fi mai bun.

Ai nevoie de oțet de mere și ceapă. Aceste două produse astringente sunt grozave pentru luminarea petelor întunecate. Extrage tot sucul posibil din ceapă amestecând-o într-un blender. Apoi amestecă-l cu jumătate de pahar de oțet de mere. Aplică soluția pe pete cu ajutorul unei dischete demachiante. Las-o să acționeze circa 20 de minute apoi spală fața. 

Este important să nu te expui la soare în această perioadă. Dacă faci această procedură în fiecare zi timp de două săptămâni, vei observa că semnele arată mai deschise.

Atenuează mâncărimea și durerile musculare

Dacă ai mâncărimi de piele, oțetul de mare îți ajută pielea să se relaxeze. Uneori, din cauza alergiilor, este posibil să ai mâncărimi intolerabile pe tot corpul. Când se întâmplă acest lucru, oțetul de mere este remediul de care ai nevoie.

De asemenea, dacă simți orice formă de durere musculară care te împiedică să te odihnești, oțetul de mere actioneaza ca un relaxant fizic si muscular. Este un remediu simplu atunci când, din orice motiv, te simți neliniştit sau ai dureri.

Umple cada cu apă caldă și adaugă 240 ml de oțet de mere. După aceea, stai în cadă timp de 20 de minute. Vei simți un efect sedativ imediat.


 

×
Subiecte în articol: otet mere frumusete