x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pacheţelul de acasă

Pacheţelul de acasă

23 Oct 2007   •   00:00

Orice părinte işi doreşte ca piciul său să fie sănătos şi voinic, iar, dacă este şcolar, să aibă in clasa sa cele mai bune performanţe. Dar atăt mama, căt şi tata nu trebuie să uite că, pentru a fi sănătos, copilul trebuie să primească obligatoriu trei mese pe zi.

Orice părinte işi doreşte ca piciul său să fie sănătos şi voinic, iar, dacă este şcolar, să aibă in clasa sa cele mai bune performanţe. Dar atăt mama, căt şi tata nu trebuie să uite că, pentru a fi sănătos, copilul trebuie să primească obligatoriu trei mese pe zi. Insă cum micuţii petrec la şcoală cel puţin patru ore, pacheţelul de acasă devine esenţial. "Este bine ca orice părinte să-i pună copilului in ghiozdan pacheţelul cu măncare. Unii părinţi invocă insă lipsa de timp şi nu-i mai pregătesc copilului celebrul pacheţel. Preferă să-i dea bani de buzunar din care el işi poate cumpăra orice", semnalează profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Recomandări

Specialistul nostru le recomandă părinţilor să le pregătească micuţilor un mic meniu din alimente sănătoase.

Meniul poate fi variat, in funcţie de preferinţele celui mic. "Pot fi preparate sandvişuri din păine integrală cu peşte inăbuşit, in situaţia in care copilului ii place peştele, sau carne dezosată, de pui, la grătar, cu rondele de roşii", spune profesorul doctor Mencinicopschi. Pe de altă parte, copilului nu trebuie să-i lipsească din ghiozdan o sticluţă cu apă plată. Profesor doctor Mencinicopschi spune că părinţii ii pot prepara şcolarului şi sucuri naturale, din fructe proaspete. Cantităţile trebuie să fie egale: jumătate apă plată, jumătate suc. "Este bine ca sticla să fie de unică folosinţă, şi copilul să fie invăţat să nu o imprumute", mai spune specialistul.

Lapte şi corn

Sunt elevi care, deşi primesc zilnic pacheţelul de acasă, renunţă la el, preferănd laptele şi cornul de la şcoală, ei refuzănd practic meniul pregătit de părinţi. Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că laptele din ambajalul UHT primit de micuţi in pauza mare este binevenit. De asemenea, in privinţa produselor de panificaţie, specialistul nostru recomandă cornurile care au in compoziţie şi gălbenuş de ou, dat fiind fierul natural care se regăseşte in acesta.Â

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă