x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Paprika nu determină apariţia cancerului

Paprika nu determină apariţia cancerului

de Nicoleta Catana    |    26 Aug 2008   •   00:00

Utilizarea în exces a extractului de paprika în calitate de colorant alimentar nu reprezintă un pericol pentru apariţia cancerului sau un nivel ridicat de toxicitate, arată un studiu realizat pe raţe în Japonia.



Utilizarea în exces a extractului de paprika în calitate de colorant alimentar nu reprezintă un pericol pentru apariţia cancerului sau un nivel ridicat de toxicitate, arată un studiu realizat pe raţe în Japonia. Coloranţii naturali reprezintă 31% din piaţa aditivilor, comparativ cu 40%, cît reprezintă cea a celor sintetici, potrivit Societăţii Internaţionale a Alimentelor Leatherhead (LFI). Industria extractului de paprik a cunoscut o dezvoltare foarte mare, mai ales de cînd consumatorii şi-au dat seama de riscurile pe care le presupun coloranţii artificiali şi şi-au orientat atenţia spre o alimentaţie sănătoasă.

×
Subiecte în articol: bun de consum