CE BEM, CE MĂNCÃ...M
Părjoalele vegetale Aldis par o soluţie foarte bună in perioada postului. Compoziţia lor insă poate spune altceva: "proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apă, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfaţi de sodiu E 450 şi E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingroşare: caragenan E 407, potenţiator de aromă: glutamat monosodic E 621."
CE BEM, CE MĂNCÃ...M
Părjoalele vegetale Aldis par o soluţie foarte bună in perioada postului. Compoziţia lor insă poate spune altceva: "proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apă, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfaţi de sodiu E 450 şi E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingroşare: caragenan E 407, potenţiator de aromă: glutamat monosodic E 621."
ANALIZÃ.... Părjoalele vegetale sunt un produs pe bază de soia şi amidon rafinat din cartofi, ulei vegetal din sursă botanică nespecificată, sare, condimente (nu ni se spune de care), zaharuri nespecificate, pesmet şi o serie de aditivi alimentari din categoria stabilizatorilor, antioxidanţilor, agenţilor de ingroşare şi potenţiatorilor de aromă.
Savoarea produsului este dată de potenţiatorul de gust şi aromă, gutamatul monosodic care stimulează puternic apetitul. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare atrage atenţia că E 621 are in compoziţie compuşi de transformare metabolică care au efect neurotoxic. Monoglutamatul de sodiu poate produce persoanelor sensibile dureri de cap, slăbiciune, greaţă, senzaţii de arsură in antebraţ şi ceafă, modificări de ritm cardiac şi respiraţie dificilă. De asemenea, poate declanşa persoanelor sensibile maladiile Hungtington, Alzheimer, Parkinson.
Un alt aditiv alimentar periculos folosit pentru acest produs este E 407, caragenaan care impiedică asimilarea mineralelor şi a unor grăsimi. La un consum mai ridicat, acest agent de ingroşare are acţiune laxativă şi poate provoca alergii persoanelor sensibile. Cel mai nociv efect manifestat efect toxic provocănd ulcer şi cancer.
CONCLUZII. Produsul nu este indicat persoanelor alergice, astmaticilor, celor cu densitate osoasă scăzută şi osteoporoză, cardiacilor, hipertensivi, renali, hepatici, celro cu maladii neurologice şi neurodegenerative, suferinzilor de cancer. Este interzis copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează. De asemenea, suferinzii de celiachie nu vor consuma acest produs din cauza conţinutului de gluten.
Părjoalele vegetale Aldis par o soluţie foarte bună in perioada postului. Compoziţia lor insă poate spune altceva: "proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apă, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfaţi de sodiu E 450 şi E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingroşare: caragenan E 407, potenţiator de aromă: glutamat monosodic E 621."
ANALIZÃ.... Părjoalele vegetale sunt un produs pe bază de soia şi amidon rafinat din cartofi, ulei vegetal din sursă botanică nespecificată, sare, condimente (nu ni se spune de care), zaharuri nespecificate, pesmet şi o serie de aditivi alimentari din categoria stabilizatorilor, antioxidanţilor, agenţilor de ingroşare şi potenţiatorilor de aromă.
Savoarea produsului este dată de potenţiatorul de gust şi aromă, gutamatul monosodic care stimulează puternic apetitul. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare atrage atenţia că E 621 are in compoziţie compuşi de transformare metabolică care au efect neurotoxic. Monoglutamatul de sodiu poate produce persoanelor sensibile dureri de cap, slăbiciune, greaţă, senzaţii de arsură in antebraţ şi ceafă, modificări de ritm cardiac şi respiraţie dificilă. De asemenea, poate declanşa persoanelor sensibile maladiile Hungtington, Alzheimer, Parkinson.
Un alt aditiv alimentar periculos folosit pentru acest produs este E 407, caragenaan care impiedică asimilarea mineralelor şi a unor grăsimi. La un consum mai ridicat, acest agent de ingroşare are acţiune laxativă şi poate provoca alergii persoanelor sensibile. Cel mai nociv efect manifestat efect toxic provocănd ulcer şi cancer.
CONCLUZII. Produsul nu este indicat persoanelor alergice, astmaticilor, celor cu densitate osoasă scăzută şi osteoporoză, cardiacilor, hipertensivi, renali, hepatici, celro cu maladii neurologice şi neurodegenerative, suferinzilor de cancer. Este interzis copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează. De asemenea, suferinzii de celiachie nu vor consuma acest produs din cauza conţinutului de gluten.
Citește pe Antena3.ro