x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Poşta redacţiei - Despre fericire

Poşta redacţiei - Despre fericire

25 Iun 2008   •   00:00

"Conduc propria mea afacere, am o familie frumoasă, o situaţie materială bună, dar nu sînt fericită şi nu am prieteni, deşi îmi doresc foarte mult. Care ar fi cauza?"



"Conduc propria mea afacere, am o familie frumoasă, o situaţie materială bună, dar nu sînt fericită şi nu am prieteni, deşi îmi doresc foarte mult. Care ar fi cauza?"

M.M.
– Vă mulţumesc pentru atenţia acordată articolelor mele. Referitor la întrebarea dvs., întîlnesc foarte mulţi oameni care se lovesc de aceeaşi problemă: deşi au tot ceea ce îşi doresc în plan material sau chiar familial, nu sînt fericiţi, iar aceasta se întîmplă deoarece sufletul nostru are alte nevoi decît cele materiale. Mintea umană este învăţată (prin intermediul educaţiei primite) să gîndească astfel: trebuie să FAC cutare lucru, să obţin nu ştiu ce post sau să îmi împlinesc nu ştiu ce vis, pentru a FI fericit, însă, în realitate, fericirea este o stare de a FI pură, nu de a FACE ceva. O mamă care îşi priveşte copilul nou-născut SIMTE iubire necondiţionată pentru el şi nu FACE nimic deosebit în acel moment, ea doar se află în starea de iubire, emanînd din interior această energie fantastică, fără ca nou-născutul să întreprindă ceva pentru a-i trezi acest sentiment. Iubirea şi fericirea merg mînă în mînă, şi ele doar se pot simţi, nu se pot crea cumva. A crede că putem atinge fericirea doar făcînd ceva fizic sau atingînd dezideratele obişnuite (o casă frumoasă, un anumit statut etc.) este un principiu fals al societăţii moderne, care nu mai ştie cum să preţuiască valorile sufleteşti. Starea de iubire sau de fericire este, cum am spus, interioară şi nu are nici o legătură cu exteriorul; a ne simţi astfel ţine aşadar de percepţia noastră asupra lumii înconjurătoare, şi nu de ceea ce se întîmplă pe lîngă noi, de ceea ce fac ceilalţi sau de cum ne percep ei. De aceea putem alege să experimentăm deschiderea inimii (prin vizualizare, meditaţie etc.) simţind iubire şi bucurie pentru tot ceea ce există; dacă gătim, să binecuvîntăm alimentele şi să le mulţumim pentru energia lor pozitivă pe care ne-o dăruiesc nouă, dacă ieşim în parc, să ne oprim pentru o clipă să ne bucurăm de fiecare floare care ne încîntă ochiul; să fim atenţi la tot ceea ce se petrece în noi şi în afara noastră, să fim prezenţi alături de sufletul nostru la toate senzaţiile şi să nu ne ignorăm sentimentele. Să trimitem dragoste către toţi cei din jur, indiferent că fac parte sau nu din familia noastră, căci, în momentul în care emitem dragostea, ea ne umple sufletul şi ne face fericiţi, iar aceasta nu costă nimic în termeni materiali. În plus, veţi atrage prietenii pe care îi doriţi, căci vibraţia iubirii adună oamenii în jurul dvs. Întoarceţi-vă la lucrurile simple şi bucuraţi-vă de tot ceea ce există, pentru că, în fond, totul este o manifestare minunată a creaţiei divine, din care faceţi şi dvs. parte.

Invitaţie la dialog

Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acreditat de Feng Shui Society UK (FSSA) şi primul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista internaţională a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici. Eşti invitat să comentezi temele abordate în această pagină, să ne împărtăşeşti experienţele tale şi să propui subiecte pe care nu ai unde şi cu cine să le discuţi, dar care sînt importante pentru tine. Aceasta este o pagină pentru sufletul tău – pagina celor aflaţi în căutarea bucuriei interioare.

×
Subiecte în articol: suflet