x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Prea mult dulce

de Cristina Andreea Calin    |    02 Feb 2007   •   00:00
Prea mult dulce

Raffaello, un produs cu un continut ridicat de zaharoza, are un index glicemic ridicat si o densitate calo-rica specifica produselor zaharoase.

CE BEM, CE MANCAM
Ingredientele produsului Raffaelo "specialitati crocante de cocos cu migdala intreaga in interior" sunt conform etichetei: cocos 24% (cocos deshidratat, lapte de cocos praf), zahar, ulei vegetal, lapte praf degresat, migdale (8%), grasimi vegetale, faina de grau, zer praf, arome, emulgator (lecitina de soia E322), faina de secara, sare, agent de afanare (carbonat hidrogenat de sodiu E500). Pe ambalajul individual nu are eticheta nutritionala.

ANALIZA. Raffaelo este un produs zaharos, continand, pe langa zahar cocos, lapte praf si migdale, dar si ulei vegetal si grasimi vegetale, ambele de natura neprecizata, surse de gluten provenind din faina de grau si de secara. Fiind un produs cu un continut ridicat de zaharoza, are un index glicemic ridicat si o densitate calorica specifica produselor zaharoase, ne explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Avand in vedere caracteristicile produsului, specialistul nostru nu il recomanda diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, dar nici persoanelor suferinde de celiachie (intoleranta la gluten). Ar fi fost indicata semnalarea prezentei unei surse de gluten.

×
Subiecte în articol: bun de consum