Pentru a evita expunerea populaţiei la consum de carne de porc infestată cu Trichinella spiralis, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, prin intermediul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Bucureşti, asigură efectuarea examenului trichineloscopic pe toată perioada Sărbătorilor de iarnă.
În intervalul 15-24 decembrie şi 27-28 decembrie programul de lucru este 8:30-19:00, iar în zilele de 29-31 decembrie, între orele 8:30-16:30. Bucureştenii îşi vor testa carnea de porc în următoarele circumscripţii: CSVSA nr. 1: Calea Floreasca nr. 111-113, tel. 021/319.50.19, Hala Matache, Haralambie Botescu nr. 1, Sector 1; CSVSA nr. 2: Bdul Chişinău nr. 1, tel: 021/255.60.93, Hala Obor, Câmpul Moşilor nr. 3-5, Sector 2; CSVSA nr. 3: P-ţa N. Grigorescu, Bdul Nicolae Grigorescu
nr. 51, Sector 3, tel: 021/321.40.60; CSVSA nr. 4: Str. Niţu Vasile nr. 1, tel: 021/332.46.32, Piaţa Progresul, Şoseaua Giurgiului nr. 107; CSVSA nr. 5: Şoseaua Alexandriei nr. 3-5, Sector 5, tel: 021/420.20.18, CSVSA nr. 6: Bdul Iuliu Maniu nr. 220, Sector 6. De asemenea, examenele trichineloscopice pot fi efectuate şi în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar de Stat Bucureşti din Str. Ilioara nr. 16E, Sector 3, care îşi desfăşoară activitatea în perioada 15-24 decembrie, între orele 8:30-19:00, iar în zilele de 27-31 decembrie, între orele 8:30-18:30. Examenul trichineloscopic se execută pe probele de carne, recoltate de la animalele sacrificate: pilieri diafragmatici, musculatura de la baza limbii, musculatura intercostală.
Citește pe Antena3.ro