x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet PROIECT / Fructe gratis în şcoli

PROIECT / Fructe gratis în şcoli

de Cristina Andreea Calin    |    21 Noi 2008   •   00:00

Parlamentul European a cerut fonduri de 500 de milioane de euro pentru a pune în practică programul de distribuire a fructelor în şcoli. Astfel, elevii din toate unităţile de învăţământ din ţările membre UE vor primi zilnic, în mod gratuit, o porţie de fructe, indiferent de vârstă.



Programul va intra în vigoare începând cu anul şcolar 2009/2010, însă Comisia Europeană este de părere că acesta nu este suficient pentru a modifica obiceiurile alimentare sau pentru a influenţa sănătatea publică. Aceeaşi părere o are şi europarlamentarul Daciana Sârbu, care a depus o declaraţie scrisă aferentă dezbaterii raportului Busk privind “Programul pentru încurajarea consumului de fructe în şcoli”. Aceasta consideră că schema de încurajare a consumului de fructe în şcoli trebuie dublată de introducerea unui program de educaţie nutriţională în instituţiile de învăţământ.

Parlamentul European doreşte ca prin acest program să micşoreze numărul de copii obezi. În prezent, în Europa sunt 22 de milioane de copii supraponderali şi 5 milioane de obezi. Pentru proiect se vor folosi atât fructe în stare proaspătă, cât şi conservate. Această ultimă variantă a atras critici severe din partea nutriţioniştilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum