x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Reguli noi pentru târguri

Reguli noi pentru târguri

de Cristina Andreea Calin    |    13 Apr 2010   •   00:00

Autoritatea Naţională Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a iniţiat un proiect de Ordin al Preşedintelui ANSVSA, prin care se reglementează funcţionarea târgurilor de animale vii, provenite din gospodăriile populaţiei.



Prin această nouă reglementare se doreşte deschiderea de spaţii cu dotări adecvate, aflate sub permanentă supraveghere sanitar-veterinară. Astfel, se va realiza un comerţ cu animale vii, sănătoase, în condiţii de legalitate. De asemenea, se va realiza o monitorizare sanitar-veterinară mai eficientă a mişcărilor de animale, în scopul prevenirii apariţiei sau împiedicării răspândirii unor boli la animale, care pot avea consecinţe economice grave sau pot pune în pericol sănătatea oamenilor.

Pentru a funcţiona, un târg de animale trebuie să fie autorizat sanitar-veterinar şi să beneficieze de supraveghere sanitar-veterinară de specialitate (este obligatorie încheierea unui contract între administratorul târgului şi un medic veterinar de liberă practică). În cadrul acestui loc special amenajat se va permite numai accesul animalelor identificate şi înregistrate, însoţite de documentele sanitar-veterinare potrivit legii.

×
Subiecte în articol: bun de consum