x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Reţetă - Dovlecei cu orez

Reţetă - Dovlecei cu orez

de Jurnalul National    |    06 Mar 2008   •   00:00

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1/4 kg morcovi, 1/4 kg ceapă, 1/2 kg tomate, 1/4 kg orez, 150 ml de ulei, pătrunjel verde, 3 ouă, sare.

Ingrediente: 1 kg dovlecei, 1/4 kg morcovi, 1/4 kg ceapă, 1/2 kg tomate, 1/4 kg orez, 150 ml de ulei, pătrunjel verde, 3 ouă, sare.

Preparare: Ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea fină se “călesc” în apă; se adaugă tomatele curăţate de coajă şi tocate, apoi orezul spălat şi scurs. În final, când orezul a absorbit sosul, dar nu a fiert complet, se stinge focul şi se adaugă pătrunjelul tocat, ouăle, uleiul, sarea, amestecând bine totul. Dovleceii subţiri se lasă întregi pentru efect estetic, cei groşi se taie în bucăţi lungi, de aproximativ 6 cm. Se curăţă de coajă, se scobesc, se umplu cu compoziţia de orez, se pun capace de tomate. Miezul dovleceilor se toacă, se aşază în cratiţă, se acoperă cu felii de tomate, apă, puţin ulei, sare, aşezând deasupra dovleceii şi fierbându-i înăbuşit. Se servesc reci, cu iaurt, sau calzi, cu smântână.

 

Sursa: “Alimentaţia echilibrată a omului sănătos” de Pavel Chirilă

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă