x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Seminţe contra oboselii

Seminţe contra oboselii

de Georgeta Licsandru    |    23 Apr 2008   •   00:00
Seminţe contra oboselii

SUPERALIMENT ● Vitamine şi minerale pentru un plus de energie
Seminţele de floarea-soarelui sînt o sursă foarte bunăde proteine şi un posibil înlocuitor pentru carne.Pentru un plus de energie şi pentru înlăturarea oboselii, gustarea de după-amiază poate consta într-o mînăde seminţe.



SUPERALIMENT ● Vitamine şi minerale pentru un plus de energie
Seminţele de floarea-soarelui sînt o sursă foarte bunăde proteine şi un posibil înlocuitor pentru carne.Pentru un plus de energie şi pentru înlăturarea oboselii, gustarea de după-amiază poate consta într-o mînăde seminţe.


Seminţele de floarea-soarelui sînt un amplificator de energie pentru organismul uman. Astfel sînt definite seminţele de floarea-soarelui de dr Gillian McKeith în volumul "Hrană vie pentru sănătate. 12 superalimente naturale pentru întărirea imunităţii". Alături de floarea-soarelui, în categoria superalimentelor intră germenii, meiul, quinoa, lucerna, aloe vera, orzul verde, inul, pătrunjelul, algele marine, ştevia, algele sălbatice.


EFECTE. "Floarea-soarelui hrăneşte organele digestive, splina, pancreasul. Vitaminele B şi acizii graşi esenţiali trezesc la viaţă glandele suprarenale producătoare de hormoni. Funcţionarea slabă a glandelor suprarenale produce scăderi ale energiei, din cauza incapacităţii acestora de a produce cantităţi echilibrate de hormoni de-a lungul zilei. Rezultatul este că organismul dumneavoastră va avea mai multă energie şi va fi mai eficient din punct de vedere biochimic", notează dr Gillian McKeith. Seminţele de floarea-soarelui ne dau energie cu o condiţie: să le mîncăm crude, în nici un caz prăjite şi sărate. Specialistul ne sfătuieşte să renunţăm la cafea sau la biscuiţii pe care îi ronţăim între mese şi să îi înlocuim cu o mînă de seminţe de floarea-soarelui. Acestea sînt sursă valoroasă de proteine de calitate, de acizi graşi esenţiali, de vitaminele A, B, D, E  şi minerale (zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor).

Dr Gillian McKeith ne vorbeşte, de asemenea, despre făina de floarea-soarelui, obţinută prin măcinarea seminţelor descojite. Această făină conţine aproximativ 45%-50% proteine, care pot înlocui proteinele de origine animală în timpul postului. Potrivit dr Gillian McKeith, făina de floarea-soarelui este superioară altor tipuri de făină din punct de vedere nutritiv. De asemenea, floarea-soarelui conţine mai multe vitamine din grupul B decît păstăile de soia şi mai multă vitamina B5 decît germenii de grîu.


×