x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Somon cu E-uri

de Cristina Andreea Calin    |    05 Dec 2007   •   00:00
Somon cu E-uri

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Nu e bun in post
Produsul nu poate fi consumat in post, pentru că are in compoziţie şi gălbenuş de ou. In rest, este interzis celor sensibili.



CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Nu e bun in post
Produsul nu poate fi consumat in post, pentru că are in compoziţie şi gălbenuş de ou. In rest, este interzis celor sensibili.


Cocteil original Nordika cu somon afumat are o listă lungă de ingrediente: "File somon afumat min 20%, castraveţi max 10%, mărar, ulei vegetal, apă, sirop de glucoză-fructoză, amidon grău, zahăr, sare, gălbenuş de ou, boabe de muştar, oţet, condimente, amidon modificat de porumb (unul dintre E 1404, E 1440, E 1420, E 1442), arome naturale, antioxidant: acid citric E330, stabilizatori: gumă de guar E412, conservant: sorbat de potasiu e 202". Informaţiile nutriţionale pentru 100 g specifică: valoarea energetică 372,4 kcal, proteine: 5,2 g, lipide 36,4 g, glucide 6 g.


ANALIZÃ.... Specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, ne precizează: "Somonul este o sursă bună de proteine cu valoare biologică ridicată, dar şi de grăsimi sănătoase, in special acizi graşi omega 3 cu lanţul lung (EPA, DHA)". Din păcate, acesta este acompaniat de o serie de ingrediente inalt prelucrate: zahăr, sirop de glucoză-fructoză, dar şi de aditivi alimentari care scad valoarea biologică. Reamintim că zaharurile rafinate au un index glicemic foarte ridicat periculos pentru pancreasul endocrin. Conservantul sintetic, E 202, in unele cazuri poate provoca alergii sau crize de astm. Produsul nu poate fi consumat in zilele de post in care este dezlegare la peşte, deoarece conţine gălbenuş de ou.

Cocteilul de somon nu este indicat persoanelor supraponderale şi obeze, diabeticilor şi persoanelor cu sensibilitate la unii dintre aditivii conţinuţi. Â




×
Subiecte în articol: bun de consum