x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Specialitate pentru toţi

Specialitate pentru toţi

de Cristina Andreea Calin    |    20 Sep 2007   •   00:00
Specialitate pentru toţi

CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Analizănd eticheta produsului, specialistul nostru a ajuns la concluzia că poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, chiar şi celor mai plinuţi.



CE BEM, CE MĂNCĂM Â
Analizănd eticheta produsului, specialistul nostru a ajuns la concluzia că poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, chiar şi celor mai plinuţi.


Specialitatea de brănză proaspătă degresată cu cocos 180 G Delhaize are in compoziţie, după cum vedem pe etichetă: "brănză proaspătă slabă, lapte degresat, smăntănă, zahăr (8,4%), nucă de cocos (5%), lapte praf degresat, agenţi de ingroşare: amidon modificat din cartofi E 1420, făină de guar E 412, gelatină, arome, fermenţi lactici". Valorile nutritive medii pentru 100 g produs: energie kcal/kj 109/460, proteine 5,2 g, lipide 3,8 g, carbohidraţi 13,5 g, sodiu

ANALIZĂ. Despre acest sortiment de brănzeturi, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că este o specialitate din brănză proaspătă, cu un profil nutriţional relativ echilibrat, conţinănd insă o cantitate semnificativă de glucide cu index glicemic ridicat (zaharoză). Cu toate acestea, are o densitate energetică scăzută - 109 kcal/100 g.


CONCLUZII. Specialistul ne explică, după analiza ingredientelor de pe etichetă, că produsul este recomandat copiilor, adolescenţilor, adulţilor, suferinzilor de boli renale, hepatice şi celor care doresc să işi păstreze o greutate corporală normală. Suferinzii de boli cardiovasculare şi cei cu profil lipidic alteral o vor consuma cu moderaţie. Diabeticii vor ţine cont de aportul de glucide, 13,5 g/100 g. Persoanele cu intoleranţă la lactoză vor testa o cantitate mică de produs pentru a vedea cum reacţionează organismul.

×
Subiecte în articol: bun de consum