x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

09 Ian 2009   •   00:00

9 ianuarie 2009

ÎNDULCITORI
Consumul de îndulcitori chimici de sinteză nu este o soluţie pentru a slăbi. Cercetătorii de la Universitatea din North Carolina au demonstrat că îndulcitorii ca aspartamul, zaharina, acesulfamul K nu fac decât să crească pofta de mâncare. În felul acesta vă veţi îngrăşa mult mai mult, iar indicele de masă corporală va creşte proporţional cu numărul îndulcitorilor utilizaţi. Cercetătorii atrag atenţia că aceşti aditivi se găsesc în foarte multe băuturi răcoritoare şi în alte produse din categoria dulciurilor.

CALCIU
Dietele bogate în calciu nu sunt suficiente în prevenirea osteoporozei, atrage atenţia un grup de nutriţionişti germani. Aceştia avertizează că lactatele şi legumele care conţin calciu în cantităţi mari nu ajută foarte mult sistemul osos. Studiul provoacă discuţii în lumea medicală pentru că în urmă cu numai un an, autorităţile britanice au permis producătorilor de lactate să facă menţiuni legate de osteoporoză. Astfel, pe ambalajul iaurturilor, laptelui, brânzei pot apărea texte care să menţioneze că în urma consumului de produse lactate organismul va beneficia de efectele calciului şi ale vitaminei D. 

OUĂ
Aproape 400 de persoane au fost contaminate cu salmonella în urma consumului de ouă, în SUA. Produsele cu probleme au ajuns în 42 de state, ceea ce i-a făcut pe oficialii americani să ia măsuri urgente. Astfel, au descoperit că ouăle au plecat de la o fermă la sfârşitul lunii iulie. După aceea, au intrat în compoziţia mai multor produse alimentare, care au fost puse în vânzare. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât 70 de persoane au ajuns în spital cu simptome grave.

CANCER
Obezitatea poate creşte riscul de cancer ovarian în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 50 şi 71 de ani. În cazul lor, posibilitatea creşte cu 80%. Totuşi, medicii britanici spun că femeile care au luat hormoni nu sunt expuse acestui risc. Cercetătorii atrag atenţia că până în 2050 jumătate dintre femei vor fi obeze, ceea ce va duce la creşterea numărului de cazuri de cancer ovarian. Legătura dintre cele două este dată de ţesutul adipos care se strânge în mod excesiv în jurul stomacului, iar femeile vor secreta mai mult estrogen. Acest hormon stimulează celulele ovariene, ceea ce duce la apariţia cancerului, spun medicii britanici.

×
Subiecte în articol: bun de consum