6 februarie 2009
SAREPersoanele care mănâncă în mod obişnuit supă cu un conţinut ridicat de sare riscă să se îmbolnăvească de cancer, atrage atenţia expertul britanic Rachel Thompson de la Fundaţia Mondială pentru Cercetare a Cancerului. Aceasta atrage atenţia că supele instant, la plic, conţin foarte multă sare ascunsă şi sunt extrem de periculoase pentru orice tip de consumator. Unele sortimente conţin într-o singură porţie jumătate din limita maximă admisă de sare pentru o singură zi. Thompson le recomandă consumatorilor să evite şi consumul de cârnaţi, pizza şi şuncă pentru a evita bolile cardiovasculare.
KEBAB
Un singur kebab are un aport de 2.000 de calorii, exact de cât
are nevoie o femeie într-o zi, arată medicii britanici. Aceştia atrag atenţia că
acest tip de produse, deşi par inofensive sunt foarte periculoase pentru sănătate.
Pe lângă numărul mare de calorii, kebabul conţine şi o cantitate mare de sare
(98% din doza zilnică admisă), grăsimi saturate (148% din doza zilnică admisă).
Autorii studiului arată că degeaba comandăm un kebab mic în speranţa că nu are
la fel de multe calorii. Diferenţe sunt insesizabile. Inspectorii britanici au
descoperit că unele firme vindeau kebab din pui sau vită care aveau în compoziţie
de fapt carne de porc.
MENOPAUZĂ
Acizii graşi Omega 3 le ajută pe femei să treacă mai uşor de
stresul menopauzei, arată un studiu realizat de medicii francezi. Cel mai mare
beneficiu îl au asupra problemelor legate de psihic, ameliorirând stările de
nervozitate, senzaţiile de căldură, depresia. De aceea, le recomandă femeilor
care se află la vârsta menopauzei să consume alimente bogate în Omega 3 şi să
ia suplimente alimentare conţinând aceşti acizi în loc să se folosească de
antidepresive. Acizii Omega 3 nu au aproape nici un efect advers, iar cea mai
bună sursă naturală este reprezentată de somon.