21 februarie 2009
CAFEA
Consumul crescut de cafea nu măreşte riscul de accident cerebral în cazul femeilor. O echipă de cercetători spanioli şi americani a demonstrat că efectul este tocmai invers, riscurile fiind scăzute. Aceştia au arătat că femeile care consumă 4 ceşti de cafea zilnic sunt cu 20% mai ferite de riscul unui atac cerebral decât cele care nu îşi beau nici măcar cafeaua de dimineaţă. Studiul a fost realizat pe mai mult de 83.000 de femei cu vârste cuprinse între 33 şi 60 de ani, de-a lungul a 24 de ani. Efectele benefice ale cafelei se manifestă mai ales în cazul nefumătoarelor. De asemenea, doar cafeaua este vizată, băuturile care conţin cafeină nefiind citate de autorii studiului.
TOXIINFECŢII
Mai mult de un sfert dintre americani suferă anual din cauza bolilor provocate de alimente, se arată într-un raport al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA. Specialiştii americani au arătat că există peste 250 de tipuri de boli provocate de bacterii sau paraziţi care se găsesc în mâncare. Salmonella şi Campylobacter sunt bacteriile care provoacă cel mai des probleme de sănătate. Un studiu realizat acum 10 ani pe aceeaşi temă a scos la iveală faptul că în fiecare an 76 de milioane de americani se îmbolnăvesc din cauza alimentelor contaminate.
Citește pe Antena3.ro