Laptele şi produsele din lapte nepasteurizat nu aduc nici un beneficiu sănătăţii, arată un studiu realizat de medici de la Colegiul de Medicină Veterinară din Columbus, Statele Unite ale Americii.
Mai mult, aceştia au arătat că aceste produse pot fi chiar periculoase pentru sănătate, fiindcă pot fi contaminate cu bacterii patogene. Studiul a fost realizat între anii 1993-2006 şi a demonstrat că în fiecare an mai mult de cinci oameni mor din cauză că au în alimentaţie lapte sau produse din lapte nepasteurizat. Contaminarea cu bacterii patogene poate surveni atât în timpul colectării, procesării, distribuirii sau stocării laptelui. Multe dintre bacterii se află chiar în mediul înconjurător, dar şi pe pielea şi ugerul animalelor. În 26 dintre statele USA, vânzarea laptelui nepasteurizat este interzisă din 2006, pentru a preveni astfel de situaţii neplăcute. Totuşi, americanii găsesc tot felul de metode de a se sustrage legii, pentru că sunt convinşi că prin pasteurizare se pierd toate vitaminele şi mineralele din lapte. (C.C.)
Citește pe Antena3.ro