x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Suc de lămâie din E-uri

Suc de lămâie din E-uri

01 Apr 2009   •   00:00
Suc de lămâie din E-uri
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Concentratul citric Cio nu are nimic în comun cu lămâia. Nici măcar apa nu mai este naturală, ea fiind filtrată şi dedurizată.



După ce veţi deschide ambalajul produsului analizat veţi simţi aromă de lămâie, dar nu vă bucuraţi, pentru că aceasta este sintetică, obţinută prin procedee chimice. Pe lângă apa şi aroma obţinute în laborator, concentratul citric Cio are în compoziţie şi trei E-uri. Acidul citric şi acidul ascorbic sunt considerate inofensive. Conservantul E211 este unul dintre cei mai controversaţi aditivi alimentari, fiind inclus de majoritatea specialiştilor în categoria celor periculoşi. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi spune că produsul analizat nu aduce beneficiile consumului de lămâie în stare naturală. Mai mult, din cauza benzoatului de sodiu nu este recomandat bolnavilor, copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează.

Ingrediente
Apă filtrată şi dedurizată, aromă de lămâie natural identică, acidifiant (acid citric E330), antioxidant (acid ascorbic E300), conservant (benzoat de sodiu E211).

×
Subiecte în articol: bun de consum