x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Suc de mere şi zahăr

Suc de mere şi zahăr

de Cristina Andreea Calin    |    09 Iul 2007   •   00:00
Suc de mere şi zahăr
Sursa foto: Jurnalul foto/

Sucul de mere analizat poate fi consumat de toate categoriile de persoane, ţinănd cont de aportul de zaharuri.Sucul de mere cu un conţinut de fruct de 505 Belsina are in compoziţie următoarele ingrediente: "suc de mere din concentrate de suc, apă, sirop de glucoză, zahăr, acid citric (E 330), aromă naturală". De pe etichetă aflăm şi valorile nutriţionale pentru 100 de grame de produs "valoarea energetică 169 kj (40 kcal), proteine 0,1 g, carbohidraţi 9,5 g, grăsimi 0,1 g".

Sucul de mere analizat poate fi consumat de toate categoriile de persoane, ţinănd cont de aportul de zaharuri.

Sucul de mere cu un conţinut de fruct de 505 Belsina are in compoziţie următoarele ingrediente: "suc de mere din concentrate de suc, apă, sirop de glucoză, zahăr, acid citric (E 330), aromă naturală". De pe etichetă aflăm şi valorile nutriţionale pentru 100 de grame de produs "valoarea energetică 169 kj (40 kcal), proteine 0,1 g, carbohidraţi 9,5 g, grăsimi 0,1 g".

ANALIZĂ. Produsul analizat este o băutură pe bază de suc de mere, cu adaos de glucoză, zaharoză, acidifiant (acid citric) şi aromă naturală. Zaharurile adăugate, glucoza şi zaharoza, au un index glicemic ridicat determinănd creşterea rapidă a secreţiei de insulină. Produsul are o densitate calorică mică la suta de mililitri, ne explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, analizănd valoarea energetică a sucului.

CONCLUZII. Specialistul ne spune că produsul poate fi consumat de către toate categoriile de consumatori, cu moderaţie de către cei supraponderali şi obezi, iar diabeticii vor ţine cont de aportul de zaharuri. Menţionăm că nici o băutură pe bază de fructe sau legume tratată termic sau conservată prin orice alt procedeu fizic sau chimic nu are aceeaşi valoare biologică şi efecte benefice in comparaţie cu sucurile de legume şi fructe proaspete sau cu fructele şi legumele consumate in stare crudă.

Precizări

Rubrica se adresează celor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numărul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro.

Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere nr. 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorul doctor Gheorghe Menchinicopschi ii prezentăm compoziţia produsului şi datele nutriţionale preluate din eticheta produsului, fără a-i prezenta produsul.

×
Subiecte în articol: bun de consum