x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Suferă de cancer şi îşi doreşte să ajungă din nou în ring

Suferă de cancer şi îşi doreşte să ajungă din nou în ring

de Irina Munteanu    |    16 Aug 2012   •   18:46
Suferă de cancer şi îşi doreşte să ajungă din nou în ring

"Eu plangeam, nu stiam ce sa fac, iar colegii incercau sa ma consoleze: «Linisteste-te, ca sa-l poti ajuta!»", povesteste Valerian Galanton despre momentele cand a aflat ca fiul sau, Alexandru, are cancer. "In decembrie anul trecut, lui Alexandru i-au aparut in jurul gatului niste ganglioni. Asa cum apar atunci cand racesti. Am mers la medicul de familie, aici, in Piatra Neamt, care ne-a trimis sa facem o analiza. Dupa ce a vazut rezultatul a spus ca nu e nici o problema, cu siguranta. Insa mai tarziu, in februarie, cand erau frigurile alea groaznice, fiul meu mi-a spus: «Tata, nu mai pot sa respir!» dupa ce am facut analizele la niste particulari, am aflat ca are o forma de cancer care e galopanta la tineri si care duce la moarte in trei-patru luni. Era vorba despre limfom Hodgkin." Alexandru a inceput imediat tratamentul. Din cauza ca nodulii apasau pe jugulara, el avea si probleme la inima. Tanarul de 21 de ani facea box, era student in anul intai la facultatea de sport, si avea o inima "ca un tractor", cum spune tatal sau. "Pentru tratamentul cu citostatice am primit ajutor in bani de la rude, prieteni, de la oameni de bine, oameni pe acre n-am sa-i cunosc niciodata. Din cauza bolii, fiul meu a fost atins si de tristete. Nu mai vroia sa mearga la tratament, pentru ca dupa aceea avea o stare foarte proasta, isi simtea toate organele corpului, simtea fulgere in cap. Evolutia lui a fost insa buna. A inceput sa ia in greutate, sa aiba pofta de mancare, a revenit la antrenamentele de box. Cei de la sala, cand au aflat ca e bolnav, i-au dat abonament gratuit pana la sfarsitul anului", povesteste domnul Galanton.

In urma unei analize, Alexandru a aflat ca nu mai are celule canceroase active. "Dar i-au ramas guguloaiele si acum trebuie sa faca radioterapie, timp de trei saptamani, zi de zi. De internat, nu poate fi vorba sa-l internam. Trebuie sa gasim cazare la o pensiune in Cluj, apoi trebuie sa avem grija de hrana lui. Medicii ne-au spus ca nu e adevarat ca mancarea lui Alexandru trebuie sa fie alcatuita doar din mere, pere si ceapa, ci si din carne. Apoi, ma gandesc la micile atentii inerente pentru doctori, la psihologul de care are nevoie si pe care trebuie sa-l platim. In plus, de la Piatra Neamt la Cluj nu putem merge cu autobuzul, trebuie sa luam taxiul. Ma mai gandesc si la hepatoprotector si la fructele goji si asa ajungem la milioane de lei pe saptamana", spune Valerian Galanton. El este pensionat pe caz de boala, sotia sa este profesoara de fizica, iar venitul lor lunar este insuficient pentru a strange 6.000 lei, suma minima ca Alexandru sa ajunga la radioterapie.

"Imi doresc cu ardoare sa-mi revin, sa ajung din nou in ring si sa reprezint cu cinste sportul romanesc", este mesajul pe care ni-l transmite Alexandru. Daca vreti sa ii fiti alaturi, puteti dona in acest cont, deschis la BRD Piatra Neamt, pe numele Galanton Valerian: RO34.BRDE.280S.V055.4211.2800. Familia Galanton poate fi gasita la aceste numere de telefon: 0233.230.410 si 0740.169.593.

×