x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet UE limitează consumul de alcool

UE limitează consumul de alcool

de Nicoleta Catana    |    17 Apr 2008   •   00:00

Forumul European privind Sănătatea şi Alcoolul, care se desfăşoară în perioada 16-17 aprilie la Bruxelles, se angajează să reducă rata consumului de alcool în statele membre

Forumul European privind Sănătatea şi Alcoolul, care se desfăşoară în perioada 16-17 aprilie la Bruxelles, se angajează să reducă rata consumului de alcool în statele membre în condiţiile în care Uniunea Europeană se declară din ce în ce mai îngrijorată de consumul mare al acestuia în special în rândul tinerilor şi femeilor. În cadrul proiectul Comisiei Europene început în urmă cu 10 luni se pot implica concret pentru reducerea consumului de alcool de la companii producătoare de băuturi alcoolice şi ONG-uri destinate stopării consumului abuziv de alcool la lanţuri de supermarketuri şi asociaţii medicale.

 

Miercuri, comisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou a salutat cele 78 de planuri de acţiune luate de 46 de companii şi ONG-uri membre ale Forumului pentru a reduce rata abuzului de alcool în Europa şi aflate în curs de implementare în momentul de faţă. Consumul de alcool este cauza a nu mai puţin de 195.000 de decese anual pe cuprinsul UE şi peste 10.000 de cazuri se datorează accidentelor provocate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, a mai arătat oficialul comunitar.

Comisarul european pentru sănătate a apreciat că deocamdată nu este nevoie de legi la nivel comunitar privind alcoolul similare celor de interzicere a fumatului. “La anul voi examina impactul măsurilor luate şi abia apoi vom decide ce să facem pe mai departe. Însă eu sunt încrezătoare că vom avea rezultate concrete”, a mai arătat ea.

 

Forumul European privind Sănătatea şi Alcoolul este o iniţiativă a Comisiei Europene în cadrul căruia peste 50 de companii şi ONG-uri cooperează pentru a proteja cetăţenii europeni faţă de abuzul de alcool. Forumul a fost stabilit în iunie 2007, ca parte a strategiei Comisiei de a reduce consumul abuziv de alcool, în special în rândul tinerilor, de a oferi informaţii şi programe educaţionale privind efectele alcoolului şi de a responsabiliza companiile care acţionează pe această piaţă. (Nicoleta Catană)

 

×
Subiecte în articol: bun de consum alcool