x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Vrei să ai mai multă grijă de sănătatea ta? Încearcă suplimentele Go Vita

Vrei să ai mai multă grijă de sănătatea ta? Încearcă suplimentele Go Vita

27 Iul 2023   •   13:45
Vrei să ai mai multă grijă de sănătatea ta? Încearcă suplimentele Go Vita

Vitaminele esențiale pentru organism sunt împărțite în grupuri specifice, așa cum se întâmplă și în cazul vitaminei K. Drept urmare, sub această denumire ne vom referi la vitaminele K1, K2, și K3, toate trei fiind vitale pentru sănătatea organismului, dar având surse de proveniență și roluri specifice.

În schimb, acestea funcționează la capacitate maximă doar împreună, ceea ce înseamnă că mereu vei opta pentru suplimente cu vitamina K, incluzându-le pe toate trei, atunci când îți dorești să combați un deficit.

 

Ce rol are vitamina K pentru sănătatea generală?

Numită și fitomenadionă, vitamina K este o vitamină liposolubilă a cărui rol principal este de a produce proteinele necesare în procesul de coagulare al sângelui, dar și pentru întărirea oaselor. Cu toate acestea, vitamina K este una dintre substanțele care se găsește cu preponderență în toate țesuturile și organele organismului, de la mușchi și oase, la creier, inimă sau plămâni. 

 

Vitamina K este implicată direct în procesele de întărire și regenerare osoasă, ajutând la înlocuirea celulelor afectate, susține sănătatea cardiovasculară, accelerează procesul natural de vindecare a rănilor și ajută la combaterea bolilor ce implică crearea unor cheaguri de sânge, cum ar fi tromboza.

 

Cum asiguri doza zilnică recomandată de vitamina K prin alimentație?

Atingerea unui nivel optim zilnic de vitamina K este recomandat să se realizeze în mare parte prin alimentație, dat fiind faptul că o supradoză poate deveni toxică. Legumele cu frunze verzi, măslinele, ceaiul verde, lactatele, ouăle, carnea sau produsele fermentate sunt principalele surse naturale de vitamina K. Pentru că aceasta se descompune rapid și se elimină prin excreție, șansele să te expui riscului de toxicitate doar prin alimentație sunt minime.

 

Administrarea de suplimente se face doar în cazul în care asimilarea naturală a vitaminei întâmpină dificultăți și pe perioade foarte limitate. În astfel de situații este esențială consultarea medicului care va decide, în urma unui set elaborat de analize, dacă ai nevoie să suplimentezi doza și în ce cantitate, pentru a avea garanția unui echilibru sănătos.

 

 

 

Când apare deficitul și cum îl elimini?

Deficitul de vitamina K apare în momentul în care nu reușești să asimilezi cel puțin un microgram de vitamina K per kilogram de greutate corporală pe zi, doar din alimentație. În aceste cazuri, este necesar să faci anumite schimbări în dieta zilnică și, la nevoie, să optezi pentru suplimente administrate de medic și astfel să urmezi cure bogate în această substanță până restabilești echilibrul. 

 

Descoperă gama variate de suplimente cu vitamina K de la Go Vita

La Go Vita vei găsi întotdeauna suplimentele de care ai nevoie, în forme și concentrații variate, pentru a combate problemele cu care te confrunți. Vitamina K 100 mcg - 100 tablete este una dintre variantele cel mai des recomandate de către medici, dată fiind concentrația pe care o oferă, ideală pentru adulți cu o greutate normală. Cel mai adesea se utilizează în cazul în care pacientul se confruntă cu sângerări abundente, fie acestea menstruale, ori simptome ale anumitor afecțiuni, cum ar fi sângerea gingiilor, hemoragii gastro-intestinale ori hematurii.

 

Cumpără suplimentele potrivite în câțiva pași simpli

Dacă ai găsit pe rafturile Go Vita ceea ce căutai, mai rămâne doar să plasezi comanda, urmând pașii indicați. Din momentul în care ai furnizat toate datele solicitate și ai finalizat procesul de cumpărare, pregătirea coletului începe imediat, astfel încât să plece din depozit în aceeași zi și să poată ajunge la tine în cel mult 48 de ore, prin curier rapid, oriunde în țară.

 

Cu Go Vita ții la distanță problemele de sănătate cauzate de deficituri sau carențe de vitamina K și nu numai!

×