x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Trax, SUV de buzunar

Trax, SUV de buzunar

de Sebastian S. Eduard    |    15 Iul 2013   •   17:04
Trax, SUV de buzunar

Chevrolet a lansat în România modelul Trax, primul său model din segmentul SUV-urilor de dimensiuni reduse. Trax este un SUV de dimensiuni mici modern, extrem de versatil, uşor de manevrat şi în acelaşi timp eficient din punct de vedere al consumului de carburant.

Cu o lungime de 4,2 m, o lăţime de 1,7 m şi o înălţime de 1,6 m, cel mai nou model al mărcii din segmentul B de autovehicule SUV are o postură fermă şi încrezătoare.

Elementele cheie care definesc aspectul exterior al modelului Trax sunt grila dublă a radiatorului, cu legendarul papion Chevrolet, pasajele roţilor pronunţate, aripile spate atletice şi o linie dinamică a acoperişului care se întinde înspre spoilerul integrat.

Interiorul este caracterizat de linii fluide, elemente moderne de design şi organizarea de excepţie a habitaclului. Sunt disponibile până la opt configuraţii pentru scaune; rândul de scaune din spate este prevăzut cu o priză standard de 230 V care poate fi folosită pentru reîncărcarea laptopurilor şi a altor dispozitive electronice, fără a fi nevoie de un adaptor.

Posibilităţile de depozitare sunt multiple. Spaţiul de încărcare poate fi extins până la 1.370 de litri, iar sub podeaua portbagajului este disponibil un spaţiul de depozitare suplimentar. Pe lângă scaunele din spate, ce pot fi rabatate în raport de 60/40, în cazul nivelurilor de echipare superioare, scaunul pasagerului din faţă al modelului Trax poate fi pliat complet, asigurând o flexibilitate suplimentară pentru obiecte cu o lungime de până la 2,3 m.

Printre numeroasele compartimente de depozitare se numără un sertar de depozitare sub scaun şi două torpedouri, dintre care unul conţine porturile pentru USB şi dispozitivele auxiliare care permit o conectare discretă a iPod-urilor, smartphone-urilor şi a altor dispozitive electronice.

Tehnologie Chevrolet MyLink

Prin intermediul sistemului Chevrolet MyLink, o dotare standard în cazul nivelurilor de echipare superioare ale modelului Trax, şoferii au la dispoziţie un sistem uşor de utilizat, care le permite să acceseze fişiere media, inclusiv aplicaţii specializate, de pe dispozitivul lor mobil compatibil.
Chevrolet MyLink permite accesul simplu la agende telefonice, liste de redare, galerii foto (prin intermediul unui stick USB sau iPhone), videoclipuri (prin intermediul unui stick USB sau al conexiunii auxiliare)1 şi la alte fişiere media stocate. Sistemul poate stoca în acelaşi timp informaţiile de conectare pentru până la 5 smartphone-uri. De asemenea, dispozitivele de stocare precum playerele MP3, dispozitivele iPod şi iPad pot fi conectate via USB. Există o priză de conectare specială pentru dispozitive de redare a fișierelor audio şi smartphone-uri care nu utilizează conexiunile USB sau Bluetooth.

Utilizatorii MyLink pot beneficia de o gamă de aplicaţii pentru smartphone-uri care le va asigura un plus de confort în viaţa de zi cu zi şi în timpul conducerii. Cu BringGo, aceştia pot naviga cu uşurinţă utilizându-şi telefonul, fără a fi nevoiţi să cheltuiască sumele de bani pe care le implică de obicei sistemele de navigaţie integrate.

Clienţii ce deţin un iPhone compatibil, ce rulează iOS 6, pot transmite o serie de sarcini specifice asistentului inteligent Siri2, în timp ce ei se concentrează asupra drumului, fără a-şi lua mâinile de pe volan. Prin intermediul modului Eyes Free, şoferii pot interacţiona cu iPhone-urile lor exclusiv prin comenzi vocale, fără ca ecranul dispozitivului să se mai aprindă.

Asistentul Siri poate fi utilizat în modul Eyes Free pentru a efectua apeluri în modul hands-free, prin activare vocală, către contactele memorate în iPhone, pentru a asculta piese din biblioteca iTunes, schimba automat sursele de muzică de la radio AM/FM la modul iPod sau pentru a asculta ori trimite un iMessage sau un sms către un număr de telefon sau un contact salvat.

În plus, utilizatorii Chevrolet MyLink pot apela la aplicaţia TuneIn pentru smartphone-uri, un sistem de streaming audio care asigură conectarea la posturile de radio locale, internaţionale şi online, oferind acces la o reţea internaţională de 70.000 de posturi radio3.

Motorizări

Gama de motoare include o unitate turbo pe benzină de 1,4 l, un motor pe benzină de 1,6 l şi un motor turbo diesel de 1,7 l. Tehnologia Start/Stop este disponibilă standard pentru toate versiunile echipate cu transmisie manuală. Atât motorul turbo diesel de 1,7 l, cât şi cel turbo pe benzină de 1,4 l vor fi disponibile şi cu o transmisie automată cu şase trepte de viteză.

În combinaţie cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, motorul de 1,4 l dezvoltă o putere de 140 cp (103 kW) şi generează un cuplu maxim de 200 Nm, în timp ce motorul turbo diesel de 1,7 l asigură o putere de 130 cp (96 kW) şi un cuplu maxim de 300 Nm.

Motorul turbo diesel de 1,7 l este cel mai economic dintre cele trei şi consumă 4,5 l/100 km cu o transmisie manuală (tracţiune pe puntea faţă), în timp ce consumul motorului turbo de 1,4 l cu transmisie manuală va avea o valoare medie de 6,5 l. Emisiile de CO2 sunt de 120 şi respectiv 149 g/km.

×
Subiecte în articol: trax suv chevrolet