x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Autostrada Sibiu-Piteşti intră în chinurile facerii

Autostrada Sibiu-Piteşti intră în chinurile facerii

de Adrian Stoica    |    11 Feb 2016   •   11:14
Autostrada Sibiu-Piteşti intră în chinurile facerii
Sursa foto: ELENA STANCIU / AGERPRES FOTO

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, a decis constituirea unui colectiv de lucru pentru a urgenta finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti.

Sibiu-Piteşti este una din cele mai aşteptate autostrăzi din România, ea fiind cerută, insistent, şi de cea mai mare companie din ţara noastră, Dacia. Colectivul, care a fost denumit Unitatea de Implementare Studiu de Fezabilitate: Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu – Piteşti", va avea ca sarcină principală realizarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel încât studiul de fezabilitate să respecte standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană, a declarat Cătălin Homor.

De asemenea, membrii unităţii de implementare, specialişti în domeniu, vor avea responsabilităţi clare pentru rezolvarea problemelor legate de finanţare, exproprieri, lucrări de artă şi consolidări, studii geotehnice, siguranţă rutieră, analiza cost-beneficiu, arheologie etc.

Datele despre proiect

Studiul de fezabilitate ar urma să fie finalizat în iulie 2016, când vor fi anunţate valoarea investiţiei şi data lansării proiectului, potrivit ministrului Transporturilor, Dan Costescu. Costurile cu acest proiect, în lungime de 130 de kilometri, sunt estimate la aproape două miliarde de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile. Primele lucrări vor viza realizarea unui tronson de 10 kilometri care să lege Sibiul de localitatea Boiţa şi a unuia de 31 de kilometri, între Piteşti şi Curtea de Argeş.
 

×