x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi CNAIR trimite Craiova-Piteşti la ANAP

CNAIR trimite Craiova-Piteşti la ANAP

de Adrian Stoica    |    15 Iun 2017   •   13:50
CNAIR trimite Craiova-Piteşti la ANAP
Sursa foto: Andy Sotiriou/Getty Images

Documentaţia privind proiectarea şi execuţia primului tronson al drumului expres Craiova-Piteşti a fost înaintată către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) pentru validare, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Şoseaua are o lungime de 121 de kilometri, iar execuţia ei este împărţită în patru tronsoane.

Drumul expres va avea un profil de patru benzi de circulaţie, va permite circulaţia cu o viteză de 130 km/h  şi va beneficia de toate elementele de siguranţă specifice unei autostrăzi. Tronsonul I va avea o lungime de 17,7 kilometri şi va traversa teritoriile administrative ale localităţilor Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti. Valoarea estimată, fără TVA, este de 479.802.905,88 lei, în condiţiile în care întregul proiect este estimat la circa 4,4 miliarde de lei. Potrivit Master Planului General de Transport al României, legătura dintre oraşele Craiova şi Piteşti urma să fie asigurată de o autostradă, dar anul acesta autorităţile au decis să fie construit un drum expres, motivându-se că lucrarea este mai ieftină şi va fi terminată mai repede. Construcţia drumului de mare viteză Piteşti-Craiova a fost cerută insistent în ultimii ani de către constructorulul american de automobile Ford.

Valoarea proiectelor de infrastructură lansate la licitaţie de către CNAIR de la începutul acestui an depăşeşte suma de 6 miliarde de lei.

Construcţia drumului expres Craiova-Piteşti, ce va asigura legătura dintre zona de sud-vest a României la Coridorul IV Pan European, va fi finanţată din fonduri europene

 

×
Subiecte în articol: Craiova-Piteşti