x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Vom avea 1.000 de km. de autostradă

Vom avea 1.000 de km. de autostradă

de Adrian Stoica    |    15 Aug 2016   •   09:46
Vom avea 1.000 de km. de autostradă
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

România va avea 1.000 de kilometri de autostradă în prima jumătate a anului 2018, promite  directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor. Acesta susţine că până atunci se vor finaliza autostrăzile  Sebeş-Turda, Lugoj-Deva, Suplacu de Barcău-Borş, Mihăieşti-Nădăşelu şi intrarea în Bucureşti de pe A3.

Cauza principală pentru care aceste proiecte au mers "îngreunat" a fost conceptul de implementare, faptul că au fost făcute studii de fezabilitate care au fost scoase la licitaţie pentru proiectare şi execuţie către constructor, iar acesta, în momentul în care i s-a dat "libertatea să proiecteze după propriile interese, a speculat orice scăpare din studiul de fezabilitate pentru a-şi diminua costurile de proiectare", a afirmat ieri directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, în cadrul unei emisiuni tv. "Am schimbat asta. Noul plan de implementare se aplică pentru noile proiecte ce vor fi scoase la licitaţie. Concret, cel care realizează studiul de fezabilitate realizează şi studiul tehnic şi îşi dedică activitatea şi pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Va fi cineva specializat, un proiectant", a explicat directorul CNADNR. 

Centurile ocolitoare pentru Comarnic şi Buşteni, care vor ajuta la decongestionarea traficului pe DN1, vor fi gata în 2018, potrivit directorului general CNADNR, Cătălin Homor.

×