x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agențiile de turism speră să scape de greva Romatsa și dau mesaje de încurajare

Agențiile de turism speră să scape de greva Romatsa și dau mesaje de încurajare

de Diana Scarlat    |    30 Mai 2017   •   18:40
Agențiile de turism speră să scape de greva Romatsa și dau mesaje de încurajare

În plin scandal declanșat de posibile pierderi semnificative, cauzate de greva controlorilor de trafic aerian, agențiile de turism își încurajează clienții și îi asigură că vor face tot ce va fi posibil, pentru a nu le tulbura liniștea sau distracția din concediu.

„Românii se vor bucura de distracție în vacanța de Rusalii, indiferent de situația grevei controlorilor de trafic de la Romatsa. Agenția Perfect Journey depune toate eforturile posibile pentru a le asigura turiștilor care au cumpărat excursii în această perioadă soluțiile cele mai avantajoase. Avem convingerea că oamenii vor ajunge la destinație și se vor bucura de vacanțele binemeritate, indiferent de problemele pe care le are traficul aerian în această perioadă.”, a declarat Adriana Motrescu (Pelin), General Manager Perfect Journey. Pentru această perioadă de concedii prilejuite de minivacanța de 1 iunie-Rusalii, agenția a înregistrat un record de vânzări pentru cele mai cunoscute parcuri de distracție din Franța, Spania, Germania și Italia, cu încasări totale de circa 300.000 de euro.

Topul parcurilor de distracții

În topul preferințelor românilor care au cumpărat pachete turistice în Europa în această perioadă de minivacanță s-au situat parcurile de distracții. Cel mai căutat parc de distracții rămâne Disneyland Paris, care în 2017 celebrează 25 de ani de la înființare. Pentru Disneyland Paris, doar Agenția Perfect Journey a vândut peste 1.000 de pachete turistice, în minivacanța de 1 iunie. Românii au ales cu precădere cazarea la hotelurile din parc, pe locul al doilea în topul preferințelor pentru cazare au fost hotelurile partenere din vecinătatea Disneyland, iar pe locul al treilea s-au situat hotelurile din Paris. Prețurile pachetelor pentru un adult au pornit de la 232,50 Euro, ajungând până la 519,00 Euro. Pachetele pentru Disneyland Paris conțin 4 nopți de cazare și 5 zile de intrare în cele 2 parcuri.

Locul al doilea în topul preferințelor familiilor de români în această minivacanță este ocupat de parcul Portaventura din Spania. Cei care încă nu au ajuns acolo și își doresc o vacanță plină de distracție trebuie să știe că prețul unui pachet turistic pentru un adult este de 656,00 Euro în perioada următoare (26 iunie – 26 august 2017), dar scade semnificativ, la 221,00 Euro, în perioada 10 septembrie – 4 noiembrie 2017. Aceste pachete turistice conțin 4 nopți de cazare cu demipensiune și 5 zile de intrare în parc.

Pe locul al treilea se situează anul acesta, de 1 iunie, Europa Park din Germania. Prețul unui pachet turistic pentru un adult costă 307,00 Euro, pentru 2 nopți de cazare cu mic dejun inclus și 2 zile de intrare în parc, în perioada 1 iunie – 4 noiembrie 2017.

Locurile al patrulea și al cincilea în topul preferințelor aparțin parcurilor Legoland din Germania, și Gardaland din Italia. La Legoland, un adult plătește (pentru un pachet care conține 2 nopți de cazare cu mic dejun și 2 zile de intrare în parc) 261,00 Euro în perioada 1 iulie 26 august 2017, dar prețul scade la 206,00 Euro în perioada 27 august – 4 noiembrie 2017. În Italia, la Gardaland, prețurile pachetelor turistice pentru 2 nopți de cazare cu mic dejun inclus și 2 zile de intrare în parc sunt între 174,00 Euro în perioada 11 – 30 septembrie 2017 și 234,00 Euro în perioada 21 iulie – 20 august 2017.

Când se pot cumpăra cele mai avantajoase pachete turistice.

Cei care doresc să petreacă o vacanță de neuitat, dedicată copiilor, dar și părinților care au voie să dea în mintea copiilor măcar în perioada acestor excursii pline de aventuri, pot cumpăra pachete foarte avantajoase pentru parcurile de distracții de top și după 5 iunie. “În afara perioadelor de vârf, precum minivacanța de 1 iunie, dedicată zilei internaționale a copiilor, cele mai bune perioade pentru o astfel de excursie în familie sunt in perioada ianuarie-martie și octombrie-decembrie, pentru cei care caută prețurile mai mici pentru aceleași servicii, în aceste destinații. Dar cele mai căutate excursii sunt în perioadele vacantelor, chiar dacă prețurile sunt cu aproximativ 10 – 15% mai mari, pentru că sunt preferate lunile iulie și august. Prețurile vor varia în funcție de perioada călătoriei, știut fiind faptul că perioada vacanței de vară reprezintă sezonul de vârf, cu prețurile cele mai ridicate”, explică Adriana Motrescu (Pelin), General Manager Perfect Journey.

Acum este momentul pentru early booking

Cei care vor să meargă în vacanțe la parcurile de distracții din Europa, dar la prețurile cele mai mici, își pot cumpăra acum pachetele turistice pentru toamnă și iarnă, sau pentru anul viitor. „Pentru a beneficia de tarife accesibile, chiar cu 40% mai mici față de vârful de sezon. De exemplu, un pachet pentru cel mai căutat parc, Disneyland Paris, pentru 3 persoane (2 adulți + 1 copil cu vârsta de până la 7 ani), conținând 4 nopți de cazare și 5 zile de intrare în cele 2 parcuri, se poate cumpăra cu 465,00 Euro în perioada 5 noiembrie 2017 – 20 martie 2018, excluzând zilele de intrare de vineri și sâmbătă, precum și perioadele de vârf: 21 decembrie 2017 – 6 ianuarie 2018 și 9 februarie – 24 februarie 2018. O altă ofertă excepțională, atât pentru părinți, cât și pentru copii, este parcul Legoland, pentru care poate fi cumpărat un pachet complet cu 206,00 Euro / adult, conținând 2 nopți de cazare cu mic dejun inclus și 2 zile de intrare în parc, în perioada 27 august – 4 noiembrie 2017”, mai spune  Adriana Motrescu.

×
Subiecte în articol: greva romatsa