x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fonduri destinate producţiei de energie de înaltă eficienţă

Fonduri destinate producţiei de energie de înaltă eficienţă

de Adrian Stoica    |    31 Aug 2016   •   18:25
Fonduri destinate producţiei de energie de înaltă eficienţă
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Companiile care vor face investiţii în producţia de energie de înaltă eficienţă vor avea la dispoziţie, în curând, noi fonduri europene nerambursabile. În cadrul noului proiect vor fi finanţate investiţii ale întreprinderilor din industrie în realizarea şi modernizarea  centralelor electrice de cogenerare de înaltă eficienţă de maximum 8MWe care funcţionează pe biomasă, gaz natural şi gaze reziduale, care produc energie pentru consum propriu.

Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pregăteşte lansarea în a doua consultare publică a proiectului de ghid al solicitantului în cadrul Obiectivului specific 6.4 “Creşterea economiilor în consumul de energie primară produsă în sisteme de cogenerare de înaltă eficienţă”, din cadrul POIM.

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul ministerului, modul de calcul al costurilor eligibile pentru aceste investiţii se va realiza conform Regulamentului privind ajutorul de stat (art.40).

Pentru sprijinirea investiţiilor în centralele în cogenerare de înaltă eficienţă, fiecare consumator din România plăteşte lunar, prin factura la energia electrică, o taxă de 0,01381 lei/kWh, fără TVA.

×