x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investitorii japonezi caută afaceri în România

Investitorii japonezi caută afaceri în România

de Cristian Anton    |    17 Ian 2018   •   11:10
Investitorii japonezi caută afaceri în România

Aproape 20 de CEO de mari concerne japoneze au venit în România pentru a identifica oportunităţi de afaceri, în domenii precum industria auto, servicii IT, retail sau construcţia de autostrăzi. Oamenii de afaceri japonezi nu s-au putut întâlni cu premierul Mihai Tudose, după criza guvernamentală declanşată de PSD, ci doar cu miniştrii de resort.

Din delegaţia condusă de premierul japonez Shinzo Abe au făcut parte şefi de companii precum Hisao Tarukawa, președinte Alpha Electron (furnizor de echipamente medicale de înaltă calitate), Yasuo Uchihara, președinte NC Network (administrator de portaluri pentru întreprinderi mici și mijlocii), Yuji Ukai, CEO FFRI (furnizor și dezvoltator de programe software), Suichi Sayama, președinte OTIS CO (furnizor de tehnologie IT), Akira Ichikawa, președinte Sumitomo Forestry Co (dezvoltator imobiliar), Yuichiro Motomura, președinte PADECO (companie de consultanță pentru inginerie și management de proiect în autostrăzi, porturi, căi ferate, apă, planificare urbană și regională, educație, turism, tehnologia informației), Ken Kobayashi, președinte Mitsubishi Corporation (industria auto) etc.

1,99 miliarde lei va costa podul de la Brăila, proiectat de ingineri japonezi.

Mega-podul de la Brăila şi Metroul de la Otopeni, cele mai mari proiecte de la Drumuri şi Metrorex, vor fi realizate cu sprijinul inginerilor niponi. În România, japonezii au mai fost implicaţi în reabilitarea litoralului, modernizarea Portului Constanţa, a căii ferate Bucureşti-Constanţa şi a termocentralei de la Turceni.

 

×