x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Până unde ajung legăturile premierului Tudose cu SRI

Până unde ajung legăturile premierului Tudose cu SRI

de Cristian Anton    |    28 Iun 2017   •   08:17
Până unde ajung legăturile premierului Tudose cu SRI
Sursa foto: DIANA OROS

Premierul Mihai Tudose este legat ombilical de SRI, legăturile sale cu principalul serviciu de informaţii român fiind de domeniul evidenţei, indiferent de perspectivă. Dincolo de studiile sale la SRI, trebuie amintiţi partenerii de afaceri descinşi direct din acest serviciu, dar şi faptul că soţia consilierului său personal este angajată cu acte în regulă în structura intelligence. Pentru ca anturajul lui Mihai Tudose să fie complet, descoperim în preajma premierului masoneria, Lions şi Rotary, adică cele mai importante trei grupări elitiste ale momentului.

Primul ministru Mihai Tudose şi-a consolidat apartenenţa la SRI avansând concomitent pe două fronturi. Astfel, în timp ce-şi împodobea CV-ul cu diplomele obţinute la Colegiul Superior de Securitate Naţională, apoi la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, ambele structuri ale SRI, Tudose se asocia în Akma Consulting SA (radiată în martie 2015) cu Elena Ene Mocanu, soacra lui Traian Severin Lungu, fostul adjunct al şefului SRI Brăila.

Într-o altă firmă a lui Mihai Tudose, Carpatia SA, actualul prim ministru era asociat cu Mircea Fudulaiche (fost subprefect PSD şi secretar general al Primăriei Brăila), senatorul PSD Ion Rotaru, Valeria Balcan (soţia fostului prefect şi senator PSD Viorel Balcan) şi Simona Ojovan (şefa sa de cabinet). 

De altfel, Tudose şi şefii SRI împărţeau aceeaşi masă la petrecerile protipendadei Brăilenei. În 1001 Net Consulting SRL, actualul premier Mihai Tudose a fost asociat cu parlamentarii Georgian Pop (deputat PSD, fost şef al Comisiei de control a SRI) şi Gabriel Vlase (deputat PSD, fost şef al Comisiei de control a SIE, finul lui Corneliu Iacubov şi protejat al lui Viorel Hrebenciuc). Evident, toţi cei trei deputaţi PSD sunt doctori ai Academiei de Informaţii a SRI. În aceeaşi firmă, apare şi Liviu Claudiu Doroş, fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doroş, fostul şef SRI Bacău.

Tudose respiră SRI

Nu doar studiile şi partenerii de afaceri ai premierului Mihai Tudose sunt la SRI. Ştefan Valentin Ivan, consilierul său personal atât în mandatul de ministru al Economiei din 2015, cât şi la cel din 2017, este funcţionar cu statut special în structurile de apărare. Administrator la mai multe companii de stat, Ivan a fost şi consilierul deputatului PSD, actualul preşedinte al Comitetului Olimpic Român Alin Petrache- fiul lui Adrian Petrache, celebru alături de Alexandru Bittner în anturajul fostului premier Adrian Năstase. Loredana Ivan, soţia consilierului lui Mihai Tudose, este angajata UM 0472 din cadrul SRI, asistent la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu” şi administrator la RA Rasirom, de asemenea a SRI.

Profil ocult all inclusive

De parcă apartenenţa fără echivoc a premierului Mihai Tudose la cercurile de interese manevrate de SRI nu era de ajuns de „savuroasă”, aflăm în jurul acestuia nu unul, ci toate cele trei grupări elitiste considerate oculte de „vocea” poporului: Masoneria, Lions şi Rotary. Astfel, a apărut informaţia că Mihai Tudose este mason, membru al lojei Garibaldi, cu grad de maestru şi consilier personal lui Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loje Naţionale din România. Cu toate acestea, apartenenţa sa la masonerie nu este trecută în nici una din declaraţiile de interese. Coincidenţele curg însă mai departe. Revenind la 1001 Net România SRL, premierul Mihai Tudose era asociat aici şi cu Romulus Florian Oprică, asistentul guvernatorului Rotary Braşov, dar şi cu Dragoş Secăreanu, preşedintele clubului Lions Bacău. În paranteză fie spus, preşedintele Klaus Iohannis a fost liderul Lions Sibiu.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: mihai tudose psd SRI