x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Premierul Viorica Dăncilă, o viaţă plină de coincidenţe fericite

Premierul Viorica Dăncilă, o viaţă plină de coincidenţe fericite

de Cristian Anton    |    18 Ian 2018   •   09:19
Premierul Viorica Dăncilă, o viaţă plină de coincidenţe fericite

Viorica Vasilica Dăncilă, despre a cărei nominalizare pentru funcţia de premier liderul PSD Liviu Dragnea a spus că nu are nici o legătură cu faptul că e teleleormăneancă de-a lui, duce o viaţă plină de coincidenţe şi întâmplări fericite. Cu soţul manager la OMV Petrom şi ea însăşi angajată a concernului austriac până la alegerea sa ca europarlamentar, doar hazardul a făcut ca şi fiul lor să ajungă pe statul de plată al aceleiaşi compa­nii. De asemenea, tot norocul a dus-o pe nora demnitarei PSD pe un post de consilier la primarul PSD din Sectorul 5. Evident, tot întâmplarea face ca agentul de plată al europarlamentarei din Teleorman să fie o firmă condusă, la un moment dat, de un deputat de Teleorman.

Viorica Dăncilă a lucrat timp de 12 ani ca inginer la Petrom, iar soţul ei, Cristinel, este manager în cadrul OMV Petrom, responsabil de zona Muntenia Vest. Pasiunea pentru hidrocarburi a devenit moştenire de familie, din moment ce şi Victor Dăncilă, fiul lor, este acum angajat la OMV Petrom, pe un post de permit­ting expert.

Băiatul celei propuse de PSD ca premier al României îşi ţine veniturile la secret, dar e puţin probabil să egaleze performanţa tatălui, care are un salariu de peste 8.000 de euro pe lună la OMV Petrom.

Nora, angajată la primărie

Elena Dăncilă, din Videle, sărbă­toreşte luna aceasta un an de când s-a angajat la stat. Nora Vioricăi Dăncilă este consilier juridic la Primăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, colegul de partid al soacrei europarlamentare.

Statutul de bugetar le prieşte de minune tinerilor Elena şi Victor Dăncilă: în ianuarie 2017 aveau doar un apartament, pentru ca, o lună mai târziu, nora să adauge în declaraţia de avere încă un apar­tament, plus 100.000 lei şi 5.000 de euro în conturi bancare, iar în luna mai să apară şi un Volkswagen Passat. Elena Dăncilă a declarat venituri de 8.400 lei pentru primele cinci luni la Primăria Sectorului 5. Până să se angajeze la stat, Elena adora să pozeze cât se poate de sexy, în vacanţe exotice.

Axa Roşiori-Bucureşti-Bruxelles

Viorica Vasilica Dăncilă şi-a desemnat ca agent de plată la Parla­mentul European, o firmă oarecare din Bucureşti, Global Cons Inc SRL. La această firmă au lucrat şi George Ionuţ Dumitrică, fost secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor şi deputat PNL de Teleorman. El este tot din Roşiorii de Vede.

Dărnicie fără margini

Viorica Vasilica Dăncilă este şi un om generos. Vicepreşedinta Clubului Berii din Parlamentul European, a donat în patru rânduri către PSD fix 398.042,5 lei: 40.000 lei la Teleorman şi 114.402,5 lei la centru, în 2014; 8.640 lei în 2013; 24.000 lei la centru şi 200.000 lei la Teleorman în 2009; 14.000 lei în 2008. În paranteză fie spus, Viorica Dăncilă a donat în 2009 mai mult decât a câştigat tot anul împreună cu soţul ei.

Elena şi Victor Dăncilă s-au căsătorit în octombrie 2015, iar la nuntă au participat toţi greii PSD, de la Victor Ponta, la Adrian Năstase. Fiul Vioricăi Dăncilă este, de altfel, un fan înrăit al PSD, dovadă fiind şi pozele sale cu Năstase, dar şi cu Liviu Dragnea.

Viorica Vasilica Dăncilă este europarlamentar PSD din 2009, iar soţul ei, Cristinel, manager regional în OMV Petrom, din acelaşi an

Victor Dăncilă este un susţinător al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea

 

787.945 lei a fost venitul net declarat în 2017 al soţilor Viorica şi Cristinel Dăncilă.

 

×