x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Liberala de la Porturi are venituri de 1,2 mil. lei/an

Liberala de la Porturi are venituri de 1,2 mil. lei/an

de Cristian Anton    |    02 Aug 2016   •   08:45
Liberala de la Porturi are venituri de 1,2 mil. lei/an

Flavia Cristina Teodosiu, administrator al Portului Constanţa, a câştigat într-un singur an peste 1,2 milioane de lei net, o performanţă de invidiat pentru oricine. Milionara este avocată, membru PNL, agricultor, consilier în barou, portuar, patron de presă şi producător de cinema, toate în acelaşi timp. Tot la malul mării, dar la Oil Terminal, Cătălin Constantin Grigorescu lasă în urmă venituri de peste 800.000 de lei pentru o funcţie de administrator la stat, cu un salariu incomparabil mai mic.

Flavia Cristina Teodosiu se află în Consiliul de Administraţie (CA) al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa din 2012. A fost doar începutul unei frumoase colaborări cu statul, pentru că, în 2013, semna un contract pe patru ani şi cu Primăria Sectorului 1 din Capitală, pentru acordarea de servicii juridice. Cu un tarif de 266,3 lei/oră/avocat, polivalenta liberală a reuşit perfomanţa de a aduna, în ultimul an, 1.129.238,55 lei ca avocat titular coordonator al cabinetului ce-i poartă numele. Milionul obţinut din avocatură este completat de salariul de 68.063 primit în port şi încă 43.564 lei din funcţia de consilier în Baroul Bucureşti. Dacă punem la socoteală şi profitul net de 139.312 lei obţinut de una din firmele sale care se ocupă de cultivarea cerealelor, obţinem portretul unei femei de carieră foarte pricepută în afaceri.

Afaceristă cu simţul umorului

Administratora milionară a PNL-ului din Portul Constanţa mai are afaceri în presă, prin Astrud Consult SRL, se ocupă de producţia cinematografică prin Edart Film SRL, dar şi de cultivarea cerealelor, activitate declarată de firmele sale Bigmed SRL, Bigmed Arenda SRL şi, cu o notă în plus pentru originalitatea denumirii, Capriciu de Licuriciu Farm SRL. Flavia Cristina Teodosiu nu este singurul avocat foarte bogat din CA-ul unei companii de stat constănţene.

În trecut Flavia Cristina Teodosiu s-a aflat şi în Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea. Când are timp să le facă pe toate, să se împartă între atâtea preocupări, numai ea ştie.

Totul pentru ţară

La Oil Terminal, administratorul Cătălin Constantin Grigorescu a declarat pentru ultimul an venituri nete de 390.698 lei, obţinute de la firma Grigorescu Ştefănică şi Asociaţii SPARL. O sumă identică a încasat şi soţia sa, Anca Diana Grigorescu, iar alţi 60.533 lei au venit din partea Fractal Insolvenţă SPRL. Să sacrifici venituri de peste 800.000 lei pentru un job instabil la stat, de 20 de ori mai slab plătit (3.400 lei brut este indemnizaţia la Oil Terminal) nu e puţin lucru. Iar Grigorescu e de-a dreptul patriot, pentru că, după Oil Terminal, a aplicat şi a fost numit administrator şi la Electrocentrale Grup SA Bucureşti, altă companie de stat.  

Portul Constanţa a mers pe plus

Portul Constanţa a raportat din 2012 până în prezent, perioadă în care membră a CA este şi Flavia Cristina Teodosiu, profituri totale de circa 267 milioane de lei, echivalentul a peste 60 de milioane de euro. Performanţele au fost în creştere: de la un profit net de 35,5 milioane de lei în 2012 s-a ajuns la 65 milioane de lei în 2013, pentru a urca până la 70,3 milioane de lei în 2014 şi la 97,4 milioane de lei anul trecut.

 

Flavia Cristina Teodosie a fost numită la conducerea Portului Constanţa în perioada în care ministru al Transporturilor era colegul său de partid, Ovidiu Silaghi

×