x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Salariu atomic la Nuclearelectrica: peste 27.000 lei pe lună!

Salariu atomic la Nuclearelectrica: peste 27.000 lei pe lună!

de Cristian Anton    |    26 Apr 2017   •   13:10
Salariu atomic la Nuclearelectrica: peste 27.000 lei pe lună!

Schimbări spectaculoase la Nuclearelectrica, unde Daniela Lulache nu a mai prins un loc în Consiliul de Administraţie (CA), lăsând în schimb locul unor persoane care vin chiar şi din administraţia publică, fără nici un fel de experienţă în domeniu. Se poate spune că schimbările au avut şi un caracter social, din moment ce unul din noii administratori era, efectiv, şomer. Bomboana de pe colivă: Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a triplat valoarea indemnizaţiei unui administrator, care va ajunge să câştige peste 27.000 de lei pe lună/brut.

Ministerul Energiei a numit un nou CA la Nuclearelectrica, cu un mandat de doar patru luni, după ce AGA a respins acordarea unuia de patru ani. Noii administrator sunt Eva Georgeta Andreaş (provenită din administraţia publică), Ionuţ Mişa (secretar de stat la Finanţe), Robert Tudorache (secretar de stat la Energie), Cristian Romulus Anton (fost consilier al preşedintelui ANAF, fără loc de muncă de mai bine de un an de zile), Sebastian Tcaciuc (reprezentant al Fondului Proprietatea), Cristian Gentea (cercetător ştiinţific şi director la Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti) şi Florin Constantin Tătar (fost preşedinte al Agenţiei Nucleare şi Deşeuri Radioactive, cu diverse funcţii în Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Nuclearelectrica, CNE Cernavodă şi ICN Piteşti). Acţionarul majoritar a respins numirea în noul CA a directoarei generale Daniela Lulache, precum şi a lui Bogdan Stănescu.

Au triplat lefurile

Pitit în raportul stufos al Nuclearelectrica stă şi punctul 14, la care AGA a respins stabilirea unei indemnizaţii fixe brute lunare de 9.126 lei pentru membrii CA, aprobând în schimb una de 27.378 lei, echivalentul a peste 6.000 de euro.

AGA a respins limitarea indemnizaţiei fixe brute lunare şi a aprobat acordarea altor avantaje directorilor Nuclearelectrica ce vor fi numiţi după data de 26.04.2016. Viitorul şef al companiei nucleare de stat va beneficia de un salariu nelimitat.

Lulache pierde astfel şansa de a beneficia de una din cele mai mari indemnizaţii plătite la vreo companie de stat. Directoarea Nuclearelectrica, al cărui mandat a fost prelungit luna aceasta pentru încă patru luni, a cerut recent o indemnizaţie lunară netă de 20.000 lei. Daniela Lulache a declarat venituri de 579.040 lei în 2015, de pe urma Nuclearelectrica (echivalentul a peste 10.000 de euro pe lună), la care se adaugă 36.000 lei de la comisia pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4, plus 30.384 lei de la CA-ul SAPE (Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie).  

 

 

 

 


 

×
Subiecte în articol: daniel lulache ca nuclearelectrica salariu aga