x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Summitul UE pentru Europa de Sud-Est: România este privilegiată în regiune

Summitul UE pentru Europa de Sud-Est: România este privilegiată în regiune

de Daniela Ivan    |    21 Oct 2014   •   14:09
Summitul UE pentru Europa de Sud-Est: România este privilegiată în regiune

Investitorii privesc mult mai atent la România decât la alte state din regiune datorită dimensiunii, dar în privinţa procesului de convergenţă cu ţările dezvoltate veştile nu sunt la fel de bune pentru nici un stat din regiune. “România pare să fie privilegiată în regiune prin dimensiuni. În ceea ce priveşte capacitatea de a ajunge la nivelul de convergenţă cu celelalte ţări, aici veştile sunt puţin mai proaste nu doar pentru România, ci pentru toate ţările în general”, a declarat preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC), Mihai Bogza, la Summit-ul Uniunii Europene pentru Europa de Sud Est, organizat de publicaţia The Economist. Acesta a adăugat că investitorii sunt interesaţi de dimensiunea unei pieţe, dar şI de amplasament şi de istoricul pieţei respective.

Bogza a apreciat că nicio ţară din regiune “nu s-a remarcat” şi că nici în viitor nu se întrevede o dezvoltare prea rapidă.

Investiţii în infrastructură

Necesarul de investiţii în infrastructura de transport se ridică la 30 de miliarde de euro, în perioada 2014 - 2030, a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus, prezent la summitul organizat de The Economist, la Bucureşti.

“Este vorba de investiţii pentru toată infrastructura de transport. O parte din aceşti bani vor veni prin proiecte de la Uniunea Europeană şi altă parte de la bugetul de stat”, a precizat Rus. El a mai spus că Master Planul General de Transport al României, aflat în dezbatere publică, va fi aprobat de Guvern până la finalul lunii noiembrie, iar forma finală se va depune la Comisia Europeană.

×
Subiecte în articol: Summitul UE pentru Europa de Sud-Est