x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TAXA AUTO 2014. Cine NU plăteşte timbrul de mediu. Cum poţi scăpa de apăsătoarea taxă

TAXA AUTO 2014. Cine NU plăteşte timbrul de mediu. Cum poţi scăpa de apăsătoarea taxă

22 Sep 2014   •   11:37
TAXA AUTO 2014. Cine NU plăteşte timbrul de mediu. Cum poţi scăpa de apăsătoarea taxă

Noua taxă auto, timbrul de mediu, instituit încă din luna martie 2013, a fost plătit de toți șoferii, la înmatricularea unui autoturism pentru prima dată în România. La un an de la introducerea acestei taxe auto, prevederile în materie au fost modificate de parlamentari, astfel încât noi categorii de autovehicule vor fi scutite de la plată.

Timbrul de mediu, ce înlocuiește vechea taxă de poluare, se plătește începând din 15 martie 2013, fiind reglementat de OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Conform prevederilor instituite la acea dată, timbrul de mediu este plătit o singura dată, în următoarele situații:

- când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România;

Citeşte şi TAXA AUTO 2014: CALCULATOR TAXA AUTO 2014

- când un autoturism este reintrodus în parcul auto național, în cazul în care, la momentul scoaterii sale din parcul auto național, proprietarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului;

Citeşte şi MAŞINI SECOND HAND: Ce trebuie să faci ca să îti vinzi repede şi la un preţ bun automobilul

- pentru mașinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare/înmatriculare, timbrul de mediu se va plăti cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate.

VEZI AICI care sunt autovehiculele exceptate de la plata timbrului de mediu

×