x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bruxelles promite wi-fi GRATIS în toată Europa în 2020

Bruxelles promite wi-fi GRATIS în toată Europa în 2020

14 Sep 2016   •   16:14
Bruxelles promite wi-fi GRATIS în toată Europa în 2020
Sursa foto: pixabay.com

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că vrea să echipeze fiecare oraş şi localitate cu wifi gratis, conectând astfel toată Europa la o reţea fără fir, într-un discurs despre starea actuală a Uniunii Europene, scrie La Vanguardia.

Propunerea vine în contextul unei schimbări majore în domeniul telecomunicaţiilor, care va include şi implementarea reţelei 5G la nivel continental până în 2025 şi care va duce la aproximativ 1,3 milioane de locuri de muncă. Pe lângă toate acestea, Juncker a adăugat că se lucrează la îmbunătăţirea propunerii asupra roaming-ului şi că speră ca acesta să fie eliminat până în vara anului 2017. Pentru moment s-a impus un minim de 90 de zile de roaming gratuit.

Aceste schimbări vin în contextul prelungirii Planului Juncker, care se presupunea că va fi închis în 2018, după ce a fost activ un an şi a costat 160 de milioane de euro. Fondul European de Investiţii Strategice va trebui să aloce 500 de milioane de euro până în 2020 şi să încerce să mobilizeze alte 630 până în 2022 pentru acest proiect.    

×