x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Victor Ponta: Mă bucur că autostrada Comarnic-Braşov a fost scoasă la licitaţie

Victor Ponta: Mă bucur că autostrada Comarnic-Braşov a fost scoasă la licitaţie

16 Iul 2015   •   15:14
Victor Ponta: Mă bucur că autostrada Comarnic-Braşov a fost scoasă la licitaţie
Sursa foto: antena3.ro

Victor Ponta a declarat, joi, la sediul PSD, ca se bucură că autostrada Comarnic-Braşov a fost scoasă la licitaţie, acesta fiind ultimul proiect important pe care dorea să-l facă.

Citeşte şi Iulian Matache depune vineri jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor

"Mă bucur foarte tare că azi a apărut în SEAP, a fost aşa o surpriză pentru că tot lucrăm la ea şi tot nu credeam că se mai poate, licitaţia pentru Comarnic-Braşov. O s-o încep eu, n-o s-o termin eu, o s-o termine cine o veni, dar important este ca era poate ultimul proiect important pe care voiam să-l facem", a spus premierul, citat de Antena 3.

Citeşte şi Preşedintele Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Matache la Transporturi

Autostrada A3 Comarnic - Braşov, a cărei concesiune controversată a picat în urmă cu o lună, a fost scoasa la licitaţie publică de data aceasta, începând cu primele loturi dinspre cele două capete.

Este vorba de 4 km dinspre Comarnic şi circa 6 km dinspre Râşnov spre Cristian (Braşov), pentru care Compania de Autostrăzi estimează un cost de circa 71 de milioane de euro.

Primul lot, cel care ocoleşte Comarnicul, ar trebui să fie conectat cu DN1 la capete conform documentaţiei, însă proiectele ilustrative nu indică vreun nod rutier în zona de nord, acolo unde orice conexiune ar presupune un pod rutier suplimentar care să traverseze râul Prahova, linia de Cale Ferată şi, eventual, DN1.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat, joi, că a fost iniţiată procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului: "Proiectare şi execuţie Autostrada Bucureşti -Braşov, Tronson Comarnic-Braşov, Lot 1: sector Comarnic - Predeal, km 111+300 - km 115+300; Lot 2: sector Predeal - Cristian, km 162+300 - km 168+600 si Drum de Legatura".

Totodata, primul ministru a precizat ca a primit de la Comisia Europeanaaprobarea finala pentru proiectele de un miliard de euro pentru Ministerul Transporturilor asa incat "noul ministru, domnul Matache, ajunge in biroul ministru si cu un miliard de euro de la Comisia Europeana".



×