x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii CUM ALUNGI SĂRĂCIA? Grupurile vulnerabile, vizate de un proiect al societăţii civile şi autorităţilor publice

CUM ALUNGI SĂRĂCIA? Grupurile vulnerabile, vizate de un proiect al societăţii civile şi autorităţilor publice

07 Iul 2015   •   19:49
CUM ALUNGI SĂRĂCIA? Grupurile vulnerabile, vizate de un proiect al societăţii civile şi autorităţilor publice

 Proiectul “Guvernare Incluzivă”, care vizează iniţiative menite să răspundă mai bine problemelor cu care se confruntă grupurile dezavantajate, a fost lansat marţi de Asociaţia “Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă (APDD) - Agenda 21”, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

“Vrem să contribuim la realizarea unor planuri de acţiune menite să reducă riscurile pe care grupurile vulnerabile le au pentru a fi marginalizate, excluse social, şi, pe fondul crizei economice şi financiare, conform şi statisticilor, se constată că în România gradul de sărăcie a crescut”, a declarat preşedintele executiv al APDD, Nina Cugler.

Citește și Ce meserii ar fi avut reginele României... dacă nu ar fi fost regine?

Ea a arătat că pe acest fond toate grupurile vulnerabile - între care sunt persoanele în vârstă, persoanele din diferite grupuri etnice, şomeri, persoanele din mediul rural - au devenit şi mai expuse riscului marginalizării.

“Trebuie să colaborăm cu instituţiile publice, pentru că noi, societatea civilă, nu putem să facem asemenea planuri de anvergură pentru întreaga comunitate locală, aşa încât am ales această posibilitate, tocmai pentru că programul acesta, CORAI, şi finanţarea pe care ne-a acordat-o, între obiectivele majore avea şi un asemenea obiectiv, respectiv să poată asigura planuri de măsuri, strategii coerente, durabile, care să contribuie la o mai bună implicare în societate şi creşterea cumva a nivelului social şi economic al familiilor expuse riscului de excluziune socială”, a spus Nina Cugler.

La rândul său, preşedintele ANFP, Jozsef Birtalan, a arătat că fenomenele înregistrate mai ales în ţările din Vest...............................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

×